Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Odpoledne s dětmi

České Budějovice - cizinecká policie strávila odpoledne s dětmi 

     Ve středu 21. července 2010 se v areálu ÚAMK České Budějovice uskutečnilo první letní odpoledne pro děti, které pořádá Městská policie České Budějovice a Hit rádio Faktor a účastnilo se ho i oblastní ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice.
 
     Policisté oblastního ředitelství představili dětem i dospělým speciální vozidla Služby cizinecké policie. Jednalo se o vozidlo „Termovize“ a „Schengenus“, který slouží nejen k ověřování pravosti dokladů a prokazování totožnosti cizích státní příslušníků. Děti, ale i rodiče si také mohli vyzkoušet neprůstřelné vesty. Dále si návštěvníci mohli prohlédnout technické prostředky pro výkon služby, např. UV světlo, lupu na odhalování falešných dokladů nebo přístroj „PSION“, který je určen pro lustrace v policejních evidencích. Velký potlesk si zasloužili psovodi se svými služebními psy Ralfem a Hagem, kteří nám předvedli ukázky výcviku ve vyhledávání omamných a psychotropních látek, vyhledávání výbušnin a poslušnost.
 
     Pro děti byly připraveny různé soutěže, např. řešení dopravních situací, první pomoc při úrazech nebo soutěž s požárně preventivní tématikou. Také mohly dovádět v nafukovacím skákacím hradu nebo si pomalovaly obličej jako klauni.
 
     Tato prázdninová akce bude pokračovat 4. a 18. srpna a 1. září 2010 v odpoledních hodinách v areálu ÚAMK České Budějovice. Letní prázdninová odpoledne probíhají ve spolupráci s Městskou policií České Budějovice, BESIPem České Budějovice, Policií České republiky, Českým červeným křížem, Jihočeským hasičským záchranným sborem, Zdravotní pojišťovnou MV ČR a Magistrátem města České Budějovice.

vytisknout  e-mailem