Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Opakovaně se pokoušel přejít hranici

Chebsko - Slovák se opakovaně pokoušel přejít z České republiky do Spolkové republiky Německo přesto, že tam má zákaz pobytu na dobu neurčitou. 

           V neděli ve večerních hodinách převzali policisté z inspektorátu cizinecké policie v Chebu od svých kolegů ze Spolkové republiky Německo muže, slovenské státní příslušnosti. Cizinec byl do České republiky předán v rámci readmisní dohody mezi státy z důvodu zákazu svého pobytu na území SRN, který má na dobu neurčitou.
           Muž přicestoval v sobotu na území České republiky linkovým autobusem z Rimavské Soboty. Slovák se u nás pohyboval legálně, na platný občanský průkaz Slovenské republiky. Dále pak pokračoval vlakem na trase Cheb – Marktredwitz. Tam ho ale v neděli ráno kontrolovali policisté Spolkové republiky Německo, kteří zjistili jeho zákaz. Ještě téhož dne večer jej předali svým českým kolegům.
            Svého zákazu si ale Slovák nevšímal a opětovně usedl do vlaku, který mířil do SRN. Tam jej v noci z neděle na pondělí němečtí policisté kontrolovali znovu. Celý případ je v současné době v šetření.
 
                                                                                                                                                  por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem