Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Pachatele nezastavil ani výstřel z pistole

Vyškov - policisté minulý týden zasahovali ve vyškovském parku proti pachateli přepadení 

Dne 29.10.2010 v půl třetí odpoledne policisté vyškovského inspektorátu cizinecké policie projížděli Vyškovem přes náměstí ve směru k ulici Brněnská. Z ulice na policisty naléhavě mávala žena, která policistům sdělila, že v nedaleké prodejně Prosport došlo právě k přepadení, popsala pachatele a ukázala směr jeho útěku.
 
Policisté vjeli do parku, kam podle výpovědi utíkal pachatel a uviděli muže, který odpovídal popisu, jak se pokouší přelézt bránu do sousedícího sportovního areálu. Jeden z policistů vysedl z auta a rozběhl se za podezřelým, ten však již bránu překonal, policista také pokračoval přes bránu za mužem a když jej téměř dostihl při překonávání dalšího plotu, vyzval jej aby se zastavil, nebo použije donucovacích prostředků. Muž výzvy neuposlechl a pokračoval v překonávání překážky, proto policista použil dva varovné výstřely do vzduchu ze služební zbraně, pachatel však stále nereagoval a utíkal dál. Pronásledující policista si na rozdíl od nepřemýšlivého pachatele všiml, že vedle plotu, který muž právě přelézal, je otevřená brána, pachateli nadběhl a pomocí hmatů a chvatů jej povalil na vozovku a nasadil mu pouta.
 
Když podezřelý padal k zemi, vypadl mu z kapsy kuchyňský nůž s dlouhou čepelí a peněžní hotovost ve výši 7204,- Kč. Ještě při spoutávání se osmatřicetiletý muž z Vyškova přiznal k tomu, že přepadl prodejnu Prosport.
 
Muž byl následně předán vyškovským kriminalistům. Za trestný čin loupeže hrozí podezřelému trest odnětí svobody na dva až deset let.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem