Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policisté společně s ČOI kontrolovali na tržnicích

Karviná, Ostrava – společně s pracovníky České obchodní inspekce kontrolovali během víkendu policisté na tržnicích  

V pátek 10. září uskutečnili pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Chotěbuz společně s inspektory České obchodní inspekce kontrolní akce na tržnicích v Karviné a Petrovicích u Karviné. Policisté se zaměřili na kontrolu oprávněnosti pobytu cizích státních příslušníků na našem území, na kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců, na odhalování používání neregulérních cestovních dokladů a na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách Během trvání akce bylo zkontrolováno celkem 12 cizinců. Jeden cizinec neprokázal schopnost uhradit náklady zdravotní péče, za což mu policisté udělili blokovou pokutu ve výši 1 000 Kč,-. Pracovníci ČOI kontrolovali v rámci svých pravomocí.

Další společnou kontrolní akci s pracovníky České obchodní inspekce uspořádali pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Ostrava v sobotu 11. září na tržnici v Ostravě-Radvanicích. Také zde policisté s inspektory ČOI kontrolovali oprávněnost pobytu cizinců na území ČR, dodržování ustanovení zákona o pobytu cizinců a zjišťovali neoprávněnou výdělečnou činnost. Zkontrolovali celkem 19 cizinců. Dvěma z nich, kteří neprokázali schopnost uhradit náklady zdravotní péče, uložili blokové pokuty v celkové výši 1 500,- Kč. Inspektoři České obchodní inspekce prováděli kontrolu v rámci svých kompetencí.


Obě bezpečnostní akce, které policisté společně s inspektory ČOI uskutečnili, prokázaly velmi dobrou spolupráci těchto složek. Jsou příkladem kvalitní a profesionální spolupráce orgánů státní správy.
 

vytisknout  e-mailem