Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Pozměněný pas si pořídil v Řecku

Rozvadov - policisté z oddělení pátrání Rozvadov převzali od svých kolegů ze Spolkové republiky Německo cizince, který u sebe neměl cestovní doklad. 

        V úterý převzali policisté z oddělení pátrání Rozvadov od svých německých kolegů, dle dohod mezi oběma státy, cizince, který u sebe neměl cestovní doklad.

        Cizinec policistům uvedl, že je alžírské státní příslušnosti a do schengenského prostoru vstoupil z Turecka do Řecka pěšky mimo hraniční přechod.  V Řecku si, podle svých slov, pořídil pozměněný cestovní pas Francie, s kterým poté přicestoval letecky do Prahy. Tam nastoupil do mezinárodní autobusové linky jedoucí na trase Brno – Paříž. Krátce po překročení státní hranice  byl cizinec kontrolován policisty Spolkové republiky Německo. Těm ke kontrole předložil výše uvedený cestovní doklad.

        Za účasti tlumočníka do arabského jazyka s ním policisté z oddělení pátrání Rozvadov zahájili řízení ve věci správního vyhoštění a uložili mu blokovou pokutu ve výši 3.000,- Kč. Na závěr muž obdržel rozhodnutí ve věci správního vyhoštění z území České republiky na dobu 3 let a rozhodnutí o zajištění cizince. Poté byl cizinec eskortován hlídkou policistů do zařízení pro zajištění cizinců Bělá Jezová. Celý případ je dále v šetření.
 
                                                                                                                  por. Mgr. Pavla Lohrová
 

 

vytisknout  e-mailem