Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Prokazovali se cizími doklady

Praha – během jednoho dne 2 případy cizích cestovních pasů 

 
            Tým specialistů na odhalování padělaných a pozměněných dokladů z cizinecké policie v Praze zkoumal pozměněný doklad. Včera v dopoledních hodinách se dostavila cizinka na oddělení cizinecké policie s žádostí o prodloužení výjezdního příkazu. Předložila cestovní doklad Nigérie, který měl poškozenou přední stranu s identifikačními údaji. Při důkladnějším pohledu na fotografii se policistům pas cizinky jevil jako pozměněný, proto si přivolali kolegy ze speciálního týmu, kteří po provedení technického zkoumání dokladu zjistili, že je vyměněná identifikační strana včetně fotografie. Cizinka skončila v policejní cele pro podezření z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny.
            V odpoledních hodinách policisté ze skupiny kontroly pobytu při běžné kontrole cizinky v Praze 4 zjistili, že fotografie na předloženém cestovním dokladu Vietnamu neodpovídá skutečnosti. Po prověření v policejní evidenci vyšlo najevo, že předložený cestovní doklad byl odcizen. Až na policejní služebně cizinka prozradila svou pravou totožnost a následně byla předána místnímu oddělení policie k došetření celého případu.
            Od začátku roku bylo v Praze odhaleno 11 padělaných nebo pozměněných cestovních dokladů z toho 4 pocházely z Ukrajiny a 4 z Litvy. 
         

vytisknout  e-mailem