Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Sokolov

Sokolov - ve středu proběhlo na silnici I/26 u Sokolova další Schengenské vnistrostátní pátrání. 

           Ve středu proběhla na silnici v obci Sokolov další z řady Schengenských vnitrostátních kontrolních akcí, při které se policisté z oddělení pátrání v Aši společně s policisty z Bundespolizei v Selbu a z dopravního inspektorátu v Sokolově zaměřili především na odhalování nelegální migrace, kontrolu dokladů, technický stav vozidel a převážené zboží. Akce se zúčastnili také psovodi ze skupin služební kynologie Karlovy Vary a Cheb.
           Policisté zkontrolovali dohromady 62 osob a 41 vozidel a uložili 9 blokových pokut za přestupky proti zákonu o pobytu cizinců na území České republiky a za přestupky v dopravě.
           Během akce značila služební fena ORGA, která je specialistkou na vyhledávání omamných a psychotropních látek, jejich přítomnost v batohu u muže v kontrolovaném vozidle. Bližším šetřením policisté zjistili přítomnost sušené rostlinné drti. Ta byla policisty z oddělení pátrání v Aši muži odňata. Její celková hmotnost včetně obalu byla 85,2 g. Zdejší součástí bude ve věci prováděno další šetření.
          V průběhu akce byl také zadržen muž z Vietnamu pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky. Policisté provedli řidiči orientační test, který vykazoval užití omamných a psychotropních látek u řidiče. Muž byl převezen do nemocnice v Chebu na toxikologické vyšetření. V celé věci bude dále prováděno další šetření.
 

vytisknout  e-mailem