Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Vietnamec měl padělané doklady

Sokolov - během kontroly dokladů řidiče Škody Octavia, státního příslušníka Vietnamu, zjistili policisté, že řidičský průkaz, cestovní průkaz a občanský průkaz Bulharska jsou padělky. 

            Včera provedli policisté z oddělení pátrání Aš v součinnosti se svými kolegy ze skupiny služební kynologie Cheb a ze Spolkové republiky Německo další z řady Schengenských vnitrostátních pátrání. V rámci policejní kontrolní akce se v obci Sokolov zaměřili na nelegální přepravu cizinců, jejich doklady, technický stav vozidel, převážené zboží, omamné a psychotropní látky, jedy a zbraně. Celkem bylo kontrolováno 22 osob, 15 vozidel, policisté odhalili 3 přestupky a zjistili jeden trestný čin.
            Během kontroly dokladů řidiče Škody Octavia, státního příslušníka Vietnamu, zjistili policisté, že řidičský průkaz, cestovní průkaz a občanský průkaz Bulharska nevykazuje známky pravosti. Policisté cizince zadrželi pro podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny a převezli jej na svoji služebnu. Tam policejní specialista na doklady potvrdil, že všechny doklady Vietnamce jsou padělky. Policisté také zjistili, že muži byl již na našem území pobyt ukončen a od 16.06.2009 se zdržoval na území České republiky neoprávněně bez platného cestovního dokladu a víza. Proto s ním zahájili řízení o správním vyhoštění. Dnes v odpoledních hodinách soudkyně okresního soudu v Sokolově rozhodla a cizince odsoudila k trestu odnětí svobody v trvání 5 měsíců. Vietnamce eskortovali v odpoledních hodinách policisté do věznice v Ostrově nad Ohří.
 
                                                                                                                                       por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem