Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Za padělky zaplatil tisíce dolarů

Cheb - Při prováděné kontrole předložil muž, vietnamské státní příslušnosti, policistům doklady Slovenské republiky, kterými byly cestovní pas, řidičský průkaz, občanský průkaz a průkaz pojištěnce, vydané na stejné jméno. . Podrobným zkoumáním všech dokladů bylo zjištěno, že byla neoprávněně provedena výměna jedné strany a výše uvedené doklady řidičský průkaz, občanský průkaz a průkaz pojištěnce jsou totální padělky. 

           Včera v noci kontrolovali policisté z cizinecké policie v jednom z Chebských barů cizince, vietnamské státní příslušnosti. Při prováděné kontrole předložil muž policistům doklady Slovenské republiky, kterými byly cestovní pas, řidičský průkaz, občanský průkaz a průkaz pojištěnce, vydané na stejné jméno. Protože ale policejní specialista pojal podezření, že se jedná o pozměněné doklady, byl cizinec předveden na policejní služebnu za účelem zjištění totožnosti. Ta ale nebyla zjištěna ani lustrací v dostupných evidencích PČR, ani lustrací do Slovenské republiky. Policisté také Vietnamci sejmuli daktyloskopické otisky. Lustrací cestovního dokladu v evidencích Slovenské republiky bylo zjištěno, že cestovní pas, kterým se cizinec prokazoval, není veden jako ztracený, ani odcizený a je vystaven na ženu slovenské národnosti, která má trvalý pobyt v Košicích. Podrobným zkoumáním všech dokladů bylo zjištěno, že byla neoprávněně provedena výměna jedné strany a výše uvedené doklady řidičský průkaz, občanský průkaz a průkaz pojištěnce jsou totální padělky.
            Po sepsání podrobného odborného posudku policejním specialistou na doklady byl cizinec zadržen. Za přítomnosti tlumočníka policistům sdělil, že si svůj pobyt na území České republiky chtěl zlegalizovat. Proto si obstaral padělek občanského průkazu, řidičského průkazu a průkazu pojištěnce Slovenské republiky, což bylo potvrzeno zkoumáním uvedených dokladů specialistou na cestovní doklady Inspektorátu cizinecké policie Cheb. Za tyto doklady dle jeho vyjádření zaplatil údajně 10.000 dolarů.
            Policisté s mužem zahájili úkony trestního řízení podle trestního řádu ve zkráceném přípravném řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny dle trestního zákoníku. Noc strávil cizinec v policejní cele v Sokolově, celý případ bude dnes dále šetřit inspektorát cizinecké policie Cheb.
 
                                                                                                                             por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem