Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Začátek prázdnin, konec svobody

Ostrava, Karviná – při víkendových pobytových kontrolách v Ostravě a Karviné policisté zatkli dva celostátně hledané muže 

Během prodlouženého víkendu při běžném výkonu služby, který je mimo jiné zaměřený na zjišťování výskytu nelegálně pobývajících cizinců a osob v celostátním pátrání, policisté Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Ostrava vypátrali dva celostátně hledané muže.

V prostorách autobusového nádraží v Ostravě kontrolovali v pondělí 5. července policisté odboru specializovaných činností muže, u něhož lustrací v evidencích zjistili, že je veden v databázi celostátního pátrání. Letos v červnu na něj Okresní soud v Ostravě vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté pětapadesátiletého muže, pravomocně odsouzeného ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu, zatkli a eskortovali do vazební věznice v Ostravě.

Dalšího celostátně hledaného muže vypátrali v úterý 6. července při pobytové kontrole v Karviné policisté Inspektorátu cizinecké policie Chotěbuz. Pro podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy na něj letos v červenci vydalo Okresní státní zastupitelství v Karviné předchozí souhlas se zadržením. Policisté osmadvacetiletého muže omezili na svobodě a předali kolegům obvodního oddělení v Českém Těšíně, kteří případ šetří.

 

vytisknout  e-mailem