Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Zloděj!!!

Hatě, Znojemsko - při obyčejné kontrole policisté odhalili pachatele krádeže 

Včera, dne 8.11.2009 v podvečer, kontrolovali policisté inspektorátu cizinecké policie Znojmo na parkovišti před nákupním střediskem Freeport v Hatích na Znojemsku šestatřicetiletého Ukrajince.
 
Cizinec u sebe neměl žádný doklad totožnosti, nezbylo tedy, než jej předvést na policejní služebnu a cizince ztotožnit v policejních evidencích.
 
Při prohlídce osoby, která se mimo jiné činí u osob, které se omezují na svobodě, tak jak tomu bylo v tomto případě, policisté v jeho tašce nalezli oděvní značkové zboží Nike, Tom Tailor, Levi Strauss v hodnotě 5851,- Kč, které ještě bylo označeno čipy ze značkových prodejen freeportu. Muž se k původu zboží se vyjádřil neutrálně, účtenku nepředložil a proč ji nemá hodnověrně nevysvětlil, tak policisté začali pátrat dále. Po zkontaktování prodejen a zhlédnutí kamerového systému tak policisté získali i obrazový důkaz o jeho trestné činnosti a ač při jiné činnosti, odhalili pachatele, který se opakovaně dopouští na našem území krádeží, za které byl již i v roce 2007 odsouzen.
 
Policisté v evidencích zjistili, že cizinec má udělen na našem území trvalý pobyt, nicméně si za absenci dokladů vysloužil blokovou pokutu ve výši 2000,- Kč, za krádež je trestně stíhán a hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem