Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Služební průkaz

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel se domáhal poskytnutí následujících informací: 

„…1) zda v případě ztráty/odcizení služebního průkazu č. …… (škoda vedená u SLZ pod položkou č. ……..) byly PČR jako "náhradové řízení" učiněny nějaké kroky k pořízení nového průkazu;

2) pokud ano, jaké konkrétní úkony k pořízení nového průkazu byly provedeny;

3) jaké byly náklady na provedené úkony (účetní hodnota);…“
 

Povinný subjekt žádost posoudil a poskytl žadateli informace:

Ad 1) V rámci řízení o náhradě škody způsobené na majetku MV ČR evidované v knize škod u ŘLZ PP ČR pod položkou č. ……………. nebyly činěny žádné kroky k pořízení nového průkazu. Předmětem řízení ve věcech služebního poměru o náhradě škody je stanovení odpovědnosti za způsobenou škodu na majetku MV ČR.

Ad 2) Viz odpověď na dotaz č. 1.

Ad 3) Pokud dotaz směřuje k nákladům na provedené úkony spočívající v pořízení nové věci, je takový dotaz bezpředmětný a nelze na něj odpovědět. Pokud dotaz směřuje k nákladům na provedené úkony v rámci řízení o náhradě škody, je třeba uvést, že v rámci prvoinstančního řízení náklady řízení, které vznikly bezpečnostnímu sboru, nese sbor. Náklady řízení, které vznikly účastníku řízení, nese účastník (§ 177 odst. 1 zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, ve znění pozdějších předpisů). Náklady řízení si bezpečnostní sbor nevyčísluje.


plk. Mgr. Jaroslav Ibehej  
NCOZ SKPV

vytisknout  e-mailem