Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Směnku roztrhal

ÚO Bruntál - odcizili sudy s pivem a každý si nechal jeden 

Alkohol si schoval do tašky
V těchto dnech bruntálští policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 20letému muži. Ten měl dne 10.2.2011 v Bruntále v obchodním domě odcizit láhev fernetu, vodky a energetický nápoj v hodnotě 323 Kč. Vše si měl uschovat do tašky a projít pokladnou bez zaplacení. Zde byl následně zadržen ostrahou obchodu. Policisté při šetření zjistili, že mladý muž byl již za obdobnou trestnou činnost  v minulosti odsouzen a to dokonce několik dní před touto krádeží.
 
Odcizili sudy s pivem, každý si nechal jeden
Trojici pachatelů ve věku od 22 do 35 let obvinil policejní komisař z přečinu krádeže ve formě spolupachatelství. Je jim kladeno za vinu, že v Lichnově dne 17.7.2010 se vloupali do sklepa kulturního domu a odcizili tři plechové sudy o objemu 50 litrů s pivem Holba. Vše naložili do vozidla jednoho z pachatelů a odjeli. Každý z nich si ponechal jeden sud pro vlastní potřebu. Způsobená škoda činí přes 6 tisíc Kč.
 
Směnku podepsal a pak ji sebral a roztrhal
Z zločinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku byl policejním komisařem SKPV obviněn 28letý muž. Svého protiprávního jednání se měl dopustit tím, že dne 26.11.2010 v Bruntále přišel do prodejny se 34letou poškozenou, kde nechali okopírovat směnku na částku ve výši 500 tisíc Kč, kterou dobrovolně obviněný podepsal dne 21.8.2009 jako majetkové vyrovnání ve prospěch poškozené a požadoval po ženě kopii této směnky pro svého advokáta. Ve chvíli, kdy žena platila v prodejně za poskytnuté služby, tak originál směnky, který byl na pultu sebral, při odchodu roztrhal a i s poškozenou směnkou utekl.
 
Z kola jí odcizil tašku
Ulicí Mikulášskou v Krnově projížděla 1.3.2011 v ranních hodinách 56letá žena na jízdním kole a dosud neznámý pachatel k ní přiběhl z košíku kola odcizil dámskou kabelku. V ní byl mobilní telefon, peněženka s doklady, platební kartou a finanční hotovostí 1050 Kč. Pachatel pak utekl směrem na ulici Jesenickou a dále do centra. Způsobená škoda činí 3 750 Kč.
  
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
 2.3.2011
 
 
 

vytisknout  e-mailem