Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Smlouvy za ně uzavřeli jiní

JABLONEC NAD NISOU - Dva občané Jablonecka si neuhlídali svoje osobní údaje a teď mají potíže. Neznámí podvodníci uzavřeli jejich jménem smlouvy o užívání služeb, které nikdo neplatil. Nyní za tyto služby dluží peníze. 

     Policisté na Jablonecku vyšetřují dva podvody, které mají přímou souvislost se zneužitím osobních údajů. Jedna z poškozených je 57 letá žena z Jablonce nad Nisou, která v minulých dnech obdržela dopis od firmy vymáhající peníze. Z jeho textu se "dozvěděla", že prý dluží za poskytování  telekomunikačních služeb celkem 18 898 korun. Žena tvrdí, že takovou smlouvu nikdy nepodepsala, a že její údajný podpis na ní je zfalšovaný. Jak se neznámý podvodník dostal k jejím osobním údajům, zatím nevíme.

     Víme to ale u druhého poškozeného, 19 letého mladíka z Mšena nad Nisou. Ten ztratil svůj občanský průkaz, který někdo nalezl a s tímto dokladem v ruce uzavřel u nebankovní obchodní společnosti úvěrovou smlouvu o poskytování peněz. Půjčil si celkem 11 000 korun, ale proto, že půjčka splácena není,  navýšilo vzniklé penále částku o 6 500 korun. To vše má nyní oznamovatel zaplatit.

     Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu a po pachatelích intenzivně pátrají.

 

por. Bc. Ivana Baláková
16. prosince 2013

vytisknout  e-mailem