Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Smolný týden

NÁCHODSKO - Jeden muž, jedno vozidlo, jeden týden, dvě nehody, pokaždé pod vlivem alkoholu. 

Náchodští policisté vyjížděli v sobotu 18. listopadu k dopravní nehodě, kterou měl způsobit padesátiletý muž na silnici I. třídy v katastru obce Česká Skalice, když měl krátce před půlnocí při průjezdu křižovatkou najet na krajnici mimo pozemní komunikaci, a poté do protisměru, kde následně sjel do silničního příkopu. Policisté s mužem provedli dechovou zkoušku, která ukázala opakovaně hodnotu 2,2 promile alkoholu v dechu. Policisté navíc zjistili, že muž má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do února 2028.

O týden později muže policisté řešili opět, když 24. listopadu opět krátce před půlnocí a opět na silnici I. třídy, tentokrát však mezi obcemi Náchod a Česká Skalice zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy a na mokré vozovce po průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk. Následně vyjel mimo levou stranu vozovky, kde sjel do strmého příkopu a přetočil se přes střechu. Policisté s mužem opět provedli dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu 0,7 promile alkoholu v dechu.

Celková škoda se tak vyšplhala na více než 70 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí až 3letý trest.

por. Mgr. Lucie Konečná
18.12.2023, 13:40hod.

Odkazy do noveho okna

DN u České Skalice

DN u České Skalice 

Detailní náhled

DN u České Skalice

DN u České Skalice 

Detailní náhled

DN u České Skalice

DN u České Skalice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem