Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Smrtelná dopravní nehoda

Český Krumlov – Loučovice – Havárie motorkáře. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce před šestou hodinou večerní dnešního dne (26. 8. 2015) došlo na silnici II. třídy č. 163 v katastru obce Loučovice na Českokrumlovsku k tragické dopravní nehodě. Řidič (45) motocyklu tovární značky Ducatti, jedoucí ve směru od Lipna nad Vltavou, z dosud neupřesněné příčiny vyjel při projíždění levotočivé zatáčky mimo vozovku, kde havaroval. Při pádu z motorky utrpěl zranění, neslučitelná se životem. Přesná příčina a další okolnosti nehody jsou předmětem šetření policistů Dopravního inspektorátu Územního odboru PČR Český Krumlov. Doprava v místě nehody byla řízena kyvadlově jedním jízdním pruhem. Plný provoz byl obnoven po půl deváté hodině večerní. Jedná se tak bohužel již o 43. oběť dopravních nehod na jihočeských silnicích.
Středečního podvečera se však nejednalo o jedinou vážnou nehodu motorkářů. Krátce po půl čtvrté hodině odpolední havaroval motorkář na silnici v katastru obce Sedlečko u Soběslavě. Utrpěl zranění, která si vyžádala jeho letecký transport na traumacentrum českobudějovické nemocnice. Další motocyklistka pak havarovala krátce po osmé hodině večerní v katastru obce Jarošov nad Nežárkou. I ta utrpěla zranění, která si vyžádala lékařské ošetření.  
Opětovně připomínáme všem řidičům, nejen motorkářům, aby vždy pamatovali na pravidlo šťastného návratu a přizpůsobili tomu svou jízdu. Zvláště pak upozorňujeme na blížící se poslední prázdninový víkend, kdy předpokládáme zvýšený provoz, a to nejen na hlavních silničních tazích, ale i například v Českých Budějovicích, kde probíhá výstava Země živitelka.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek  krpc.pio@pcr.cz
26. srpna 2015 
 
 
Odkazy do noveho okna

Sm. DN - Loučovice - 01

Sm. DN - Loučovice - 01 

Detailní náhled

Sm. DN - Loučovice - 02

Sm. DN - Loučovice - 02 

Detailní náhled

Sm. DN - Loučovice - 03

Sm. DN - Loučovice - 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem