Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Smrtelná nehoda

Bruntál - a okradený senior 

První dopravní nehoda se smrtelným zraněním v okrese Bruntál se stala ve středu 26.2.2014 v Krnově. 

 

Na ulici Jesenická v dopoledních hodinách došlo ke střetu osobního vozidla Fabia s chodcem. 

 

56letá řidička po vyjetí z kruhového objezdu se zřejmě plně nevěnovala řízení a přehlédla 72letého muže, který šel po přechodu pro chodce. Došlo ke střetu, při kterém muž utrpěl těžká zranění, kterým bohužel po převozu do nemocnice podlehl. Nehodu šetří krnovští kriminalisté. 

 

Okradený senior

 

I přes naše neustálá varování, aby starší lidé nedůvěřovali různým podomním prodejcům a nezvali si je do svých příbytků, tak šetříme případ okradení seniora o 25 tisíc korun.

 

Záminky prodeje dek z ovčí vlny využil neznámý muž, aby se dostal do bytu 83letého důvěřivého pána. Ve čtvrtek dopoledne poškozený pozval pachatele dovnitř a chtěl si nabízené deky zakoupit. Vytáhl ze skříňky v obývacím pokoji peněženku s finanční hotovost 25 tisíc korun, kterou po zaplacení zboží odložil na křeslo. Toho využil pachatel, peněženku mu odcizil a z bytu utekl. 

Popis pachatele: muž ve věku od 40 do 50 let, silnější postavy, 160 cm vysoký, mluvil plynule česky, měl krátké tmavší vlasy a strniště. Oblečeny měl černé kalhoty a béžový svetr. 

 

V souvislosti s tímto případem opět nabádáme, aby starší lidé nedůvěřovali neznámým lidem, nikoho cizího nevpouštěli do bytu a nepodléhali lákavá vidině „výhodných“ nákupů – v naprosté většině jde o podvod, aby ji odmítali.  Pachatelé jejich důvěřivosti využívají a pak seniory, kteří jsou bezbranní, okrádají. 

 

por. Bc. Tušková P.

28.2.2014

 

 

vytisknout  e-mailem