Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Smrtelná nehoda s cyklistkou

Osobní auto smetlo ze silnice protijedoucí cyklistku 

V pondělí 24. května 2010 na Náchodsku došlo  v letošním roce ke třetí dopravní nehodě se smrtelnými následky. Při nehodě doslova smetl ze silnice osobní vůz protijedoucí cyklistku, ta svým zraněním na místě podlehla. Řidič osobního vozu pak naboural do zděné kůlny a přitom sám utrpěl vážná zranění.
 
K nehodě došlo ve Velkém Poříčí v Poříčské ulici šest minut po půl čtvrté odpoledne. Smrtelnému nárazu nejprve předcházela drobná kolize o patnáct minut dříve. Řidič vozidla VW Sharan, 27letý muž,  tou dobu projížděl Velkým Poříčím na Hronov. Podle zjištěných informací už tehdy jel rychle a riskantně, přitom ohrozil protijedoucí Peugeot a poškodil mu zpětné zrcátko. Po kolizi nezastavil, ale pokračoval v jízdě na Hronov.  Řidič Peugeotu otočil vůz a nebezpečně jedoucího řidiče dojel. Ten však místo omluvy otočil auto a vyrazil zpět na Velké Poříčí. Tam při zběsilé jízdě pravotočivou zatáčkou v místech před prodejnou Obklady a dlažby vjel do protisměru a doslova smetl ze silnice protijedoucí cyklistku, 58letou ženu. Náraz odhodil jízdní kolo s cyklistkou několik metrů do přilehlého parčíku. Cyklistka utrpěla velmi vážná zranění, kterým na místě podlehla.
 
Řidič osobního vozu pak pokračoval v jízdě do boční ulice, kde vjel do zahrady a následně do zděné kůlny u domu, kterou napůl zbořil. Tam teprve zůstal zaklíněný automobil stát. Těžce zraněného řidiče museli ze zdemolovaného vozu vyprostit hasiči, následně jej transportoval vrtulník do hradecké fakultní nemocnice. Vzhledem ke zraněním nebyla zkouška na alkohol provedena na místě, ale řidiči na zjištění, zda byl či nebyl pod vlivem omamných látek, lékaři odebrali krev a moč. Hmotná škoda na jízdním kole a automobilu byla odhadnuta na 207.000 korun.
 
Vyšetřování nehody si pro spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, z něhož je  řidič osobního automobilu Sharan důvodně podezřelý, na místě převzal vyšetřovatel náchodské kriminální policie. Foto Policie ČR
por. Bc. Eva Prachařová
25. 5. 2010
Odkazy do noveho okna

DN Velké Poříčí 25.5.2010

Smrtelná nehoda - cyklistka 

Detailní náhled

DN Velké Poříčí 25.5.2010

Smrtelná nehoda - cyklistka 

Detailní náhled

DN Velké Poříčí 25.5.2010

Smrtelná nehoda - cyklistka 

Detailní náhled

DN Velké Poříčí 25.5.2010

Smrtelná nehoda - cyklistka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem