Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Smrtelně zranil chodkyni na přechodu a ujel, spravedlnost ho ale nakonec dostihla

LIBEREC - Policisté již znají jméno řidiče, který dne 5. července letošního roku v odpoledních hodinách srazil 70 letou ženu přecházející Londýnskou ulici v Liberci po přechodu pro chodce a od dopravní nehody ujel. Chodkyně svým zraněním podlehla ještě na místě nehody.  

     Celých pět měsíců pátrali policisté po totožnosti řidiče modrého osobního vozidla značky Ford Fokus, který dne 5. července letošního roku před 16. hodinou v Londýnské ulici v Liberci usmrtil na přechodu pro chodce 70 letou ženu. Ta tehdy přecházela silnici  ve směru od místní restaurace k prodejně potravin. Podle svědků se k ní vysokou rychlostí přiblížilo vozidlo, jehož řidič přímo na přechodu do chodkyně najel. Krátce před tím na zhruba padesát metrů vzdáleném přechodu stejné auto vážně ohrozilo život 32 letého chodce, který před ním ale dokázal na poslední vteřinu uskočit a tím uniknout střetu.

     Takové štěstí bohužel neměla 70 letá cizinka, která vzhledem k svému věku na nebezpečnou  jízdu  řidiče zareagovat  nestačila. Žena utrpěla při střetu s vozidlem rozsáhlá devastující zranění, kterým podlehla na místě  ještě před příjezdem sanity. Řidič fordu z místa nehody ujel a o její stav se nijak nezajímal. Dopravní policisté se tehdy obrátili prostřednictvím médií na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání po jeho totožnosti.  A byli to právě občané, kteří  policisty přivedli na stopu hledaného řidiče.

     Jedná se o 43 letého muže z Liberce. Kriminalisté zjistili, že si právě po této nehodě nechal svůj osobní vůz značky Ford Fokus  modré metalické barvy zlikvidovat na šrotišti. Tím jejich práci sice zkomplikoval, ale vyšetřování  nezastavil. Na základě dosud nashromážděných důkazů ho  v pondělí  2. prosince zadrželi  a včera ho obvinili ze zločinu usmrcení z nedbalosti a z přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Soud ho za to může poslat  až na osm let do vězení.

 

por. Bc. Ivana Baláková
4. prosince 2013

    

vytisknout  e-mailem