Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Smutná sobota

Jižní Čechy - V sobotu vyhasly na jihočeských silnicích dva lidské životy. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Ošklivé nebylo na jihu Čech v sobotu jenom počasí. Smutná je i sobotní policejní statistika dopravních nehod.

Z celkového počtu sedmnácti dopravních nehod, ke kterým v průběhu soboty vyjížděli dopravní policisté na jihu Čech, skončily dvě havárie tragicky. Další dvě osoby, z celkového počtu sobotních nehod, byly zraněny těžce a pět osob se léčí z lehkého zranění. Tři neukáznění řidiči usedli v sobotu za volant po požití alkoholu. Nejčastější příčinou uvedeného počtu dopravních nehod byla nepřipěmřená rychlost, nesprávný způsob jízdy a nedání přednosti v jízdě.

K první tragické dopravní nehodě vyjížděli jindřichohradečtí policisté ze skupiny dopravních nehod v sobotu v 16:20. V obci Lomnice nad Lužnicí řidič octavie zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám ani okolnostem, které mohl převídat. Při projíždění zatáčky se s vozidlem dostal do smyku a vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. Při nárazu utrpěl těžké zranění, kterému na místě podlehl. Další dva spolujezdci byli zraněni těžce a byli přepraveni do českobudějovické nemocnice. V současné době provádějí jindřichohradečtí policisté ve věci další šetření. Vedle policistů na místě dopravní nehody zasahovali i příslušníci HZS a zdravotníci. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena částkou 70 tisic korun.

Tragická nehoda u obce VitínTragická nehoda u obce Vitín

K další nehodě, při které zemřel člověk, vyjížděli českobudějovičtí dopravní policisté na silnici II. třídy asi hodinu po půlnoci. Řidič osobního automobilu Ford Escort jel ve směru od obce Vitín směrem na Chotýčany. Z dosud nezjištěných příčin vyjel s vozidlem mimo vozovku, kde narazil do kamenné stěny železničního viaduktu. Při nárazu utrpěl řidič smrtelné zranění. Dopravní policisté ze skupiny dopravních nehod, kteří se šetřením uvedené dopravní nehody i nadále zabývají, na místě zjistili, že řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem.

komisař Jana Hlavínová, pisjc@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem