Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Smyšlená loupežná přepadení

Na Klatovsku tři případy 

      Policisté na Klatovsku v uplynulých deseti dnech přijali tři oznámení o loupežných přepadeních. Při šetření této závažné násilné trestné činnosti zjistili, že k uvedeným loupežným přepadením nedošlo. Občané, kteří případy oznámili na policii, si příběhy vymysleli, protože se dostali do finančních problémů a tímto způsobem chtěli vzniklou situaci řešit.    
 
     První případ byl oznámen v pondělí 31. října 2011 po osmnácté hodině na obvodním oddělení Klatovy. Kdy měl v Klatovech přijít neznámý muž do prodejny a obrátil se na prodavačku se žádostí o krabici. Prodavačka údajně šla před pult a muži krabici podala, tento ženu zatlačil do přilehlé místnosti a uzamkl dveře. V prodejně měl odcizit finanční hotovost i různé zboží a z místa odešel. Žena byla zavřená v místnosti a po chvíli dveře odemkl zákazník, který přišel dovnitř prodejny.
     Druhá loupež byla oznámena na policii v pátek 4. listopadu 2011 krátce po půlnoci. V baru na Klatovsku neznámý pachatel donutil obsluhující pracovnici k vydání tržby a odešel.
    
      Ke třetí loupeži mělo dojít v pondělí 7. listopadu dopoledne v Sušici. Poškozený muž oznámil na obvodním oddělení Horažďovice v úterý odpoledne, že byl přepaden poblíž náměstí v Sušici a okraden o starobní důchod Po provedeném oznámení na policii se muž přiznal, že přepadení si vymyslel, V pondělí ráno skutečně vyzvedl peníze a šel do restaurace, kde pil pivo a hrál na výherních automatech a v průběhu dopoledne peníze prohrál. V noci šel pěšky ze Sušice do Horažďovic, kde se chtěl nechat ubytovat. Vzpomněl si, že majiteli ubytovny z minulosti dluží peníze a chtěl mít věrohodnou výmluvu, proto přišel oznámit přepadení na policii.

 

nprap. Ladmanová Dana

10.11.2011

vytisknout  e-mailem