Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Snad se ve vězení napraví

BRNO: Mladík neváhal užit násilí, pro pár korun.  

Delší pobyt za mřížemi by jednoznačně prospěl sedmnáctiletému mladíkovi, který má na svědomí čtyři loupežná přepadení na osobách, přičemž v prvním případě mu pomohl jeho o tři roky starší kamarád. V červenci v ulici Kubíčkově si dvojice vyhlédla dva mladíky v parku a pod pohrůžkou násilí po nich požadovala nejprve vydání cigarety, následně i tašky s osobními věcmi a mobilní telefon. Výtečníci nakonec mladíky zbili a zmiňované věci jim sebrali.

 

Začátkem září již útočil mladší z dvojice sám a jeho terčem se tentokrát stal dvaapadesátiletý muž, kterého potkal v bistru v ulici Divadelní. Po muži nejprve chtěl dvacet korun, když odmítl, začal mu mladík nabízet dotykový telefon. I tentokrát podezřelý neváhal užít násilí a muže, který s ním nehodlal komunikovat, venku fyzicky napadl. Udeřil ho pěstí do obličeje a sebral mu tašku s hotovostí dva a půl tisíce korun. 

 

O týden později mladík napadl obdobným způsobem sedmadvacetiletého muže. Okradl ho mimo jiné i o platební kartu, se kterou následně provedl hned několik bezkontaktních plateb na benzinkách a v obchodě ve výši asi třináct set korun. 

 

K poslednímu přepadení pak došlo na tramvajové zastávce, kde podezřelý oslovil telefonujícího dvaadvacetiletého muže. V okamžiku, kdy se k mladíkovi otočil, obdržel ránu pěstí a o svůj mobil přišel. 

 

Kriminalistům z prvního oddělení, kteří se věnují objasňování násilné trestné činnosti, se díky intenzivní práci podařilo zadržet oba podezřelé muže. Nyní jsou obviněni z trestných činů loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ve vězení by tak mohli strávit až deset let. Z

 

Zvukový záznam:0110.mp3

 

por. Andrea Straková, 1. října 2015

 

vytisknout  e-mailem