Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Snažil se ujet policistům na skútru

Recidivista řídil odcizený skútru pod vlivem drog a navíc se zákazem řízení. 

Včera ve čtyři hodiny v noci zahlédla hlídka dopravních policistů z prvního policejního obvodu podezřelého muže na skútru v Argentinské ulici, který jakmile spatřil policisty, prudce odbočil do ulice U Topíren. Policisté začali řidiče pronásledovat, motocyklista ale nerespektoval jejich výzvy k zastavení a ujížděl nábřežím Kapitána Jaroše, Dukelských hrdinů, ulicí Na Ovčinách až na pěší zónu na Strossmayerově náměstí. Před kostelem najel na chodník a pokračoval přes tramvajové koleje do ulice Antonínská v protisměru. Když vjel do slepé ulice Heřmanova, dostal se až k vjezdu do podzemních garáží do stanice metra Vltavská, kde nezvládl řízení a havaroval.
 
Policisté řidiče spoutali a všimli si na skútru registrační značky pozměněné lihovou fixou. Nakonec zjistili, že skútr figuruje v celostátním pátrání jako odcizený a devětadvacetiletý muž má uložený platný zákaz řízení do listopadu letošního roku. Zadržený se podrobil orientační dechové zkoušce, s negativním výsledkem, ovšem test na přítomnost návykových látek vykazoval pozitivní výsledek na látku amfetamin.
 
Řidič skončil na služebně na holešovickém nádraží, kde pak policisté z dostupných evidencí zjistili, že zadržený byl od roku 2002 celkem už sedmkrát soudně trestaný za obdobnou trestnou činnost, zejména za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí. Při výslechu pak uvedl: „Skútr jsem zakoupil za dva a půl tisíce korun od neznámého muže v parku, nepřijde mi na tom nic podezřelého.“
 
Policisté tomuto recidivistovi sdělili podezření ze spáchání trestného činu podílnictví, maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, po třinácté hodině ho pak propustili na svobodu. Celý případ policisté zpracují ve zkráceném přípravném řízení ve čtrnáctidenní lhůtě.
 
por. Bc. Jana Rösslerová – 23. 8. 2014
Odkazy do noveho okna

Odcizený skútr

Odcizený skútr 

Detailní náhled

Pozměněná registrační značka

Pozměněná registrační značka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem