Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Snažil se utéct, ale byl zadržen

a další zprávy z Bruntálska 

Policisté kontrolovali podávání alkoholu mládeži a hraní na výherních automatech
V Rýmařově a Krnově proběhla včera 4.3.2010 preventivně bezpečnostní akce zaměřená na požívání alkoholických nápojů, psychotropních a omamných látek a hraní na výherních automatech osobami mladšími 18 let. V průběhu akce policisté spolu s cizineckou policií a městskými strážníky zkontrolovali celkem 24 restaurační zařízení a heren. V Krnově zjistili ve dvou případech dvě mladistvé osoby, že hráli i přes zákaz obsluhujícího personálu, na výherních automatech. V rámci této akce policisté také zkontrolovali zabezpečení 220 chatek a staveb v zahrádkářských osadách a koloniích. 
 
Ze sběrny odnesl měď a mosaz
Ve Starém Městě v době od 3. do 4.3.2010 vypáčil dosud neznámý pachatel usazení kovové mříže okna do skladu sběrny druhotných surovin, které rozbil a vnikl dovnitř. Odcizil jednu tunu měděného a mosazného odpadu, který byl uložen v obilných jutových pytlích a papírových krabicích. Způsobená škoda činí předběžně 130 tisíc Kč. 
 
Řídil pod vlivem alkoholu
Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech trestní stíhání dvou mladíků (ve věku 19 a 18 let) z přečinů neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se měli dopustit tím, že dne 31.12.2009 v Rýmařově společně popíjeli alkohol. Mladší z obviněných vzal od svého dědy, bez jeho vědomí a souhlasu, klíče od vozidla Citroen, které předal druhému obviněnému. Nasedli do auta, starší z mladíků řídil a odjeli směrem na obec Velká Štáhle. Mezi Rýmařovem a Velkou Štáhlí však mladík vyjel mimo vozovku, kde havaroval. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 1,20 a následně 1,25 promile alkoholu. Při nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdce. Způsobená škoda činí 50 tisíc Kč.
 
Odcizené dobytče
Bruntálští policisté šetří krádež osmiměsíčního dobytčete. 43letá majitelka oznámila policistům, že v průběhu ledna jí měl dosud neznámý pachatel odcizit z výběhu v obci Podlesí tele druhu Hereford hnědé barvy o váze 400 kg. Způsobená škoda činí 12 tisíc Kč. 
 
Policisté zadrželi pachatele vloupání do novinového stánku
Krnovští policisté zadrželi během několika minut pachatele vloupání do novinového stánku, i když se jim snažil utéct. Jednalo se o místního 21letého recidivistu
Ve čtvrtek 4.3.2010 v ranních hodinách vnikl násilím do novinového stánku na ulici Svatováclavské v Krnově. Kopnul do skleněné výplně dveří čímž si vytvořil otvor, kterým prostrčil ruku, ve které držel větev. Pokoušel se z polic shodit a přisunout si k rozbitým dveřím cigarety, cukrovinky, nápoje a časopisy. Odcizil věci v hodnotě 600 Kč. Při svém jednání viděl přijíždět policisty, tak se dal na útěk přes park. Policisté ho okamžitě začali pronásledovat a během několika minut ho zadrželi. Následně zjistili, že se jedná o 21letého mladíka, který již byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z přečinu krádeže. Hrozí mu trest odnětí svobody až do výše tří let.
 
Policisté objasnili další sérii vloupání na Rýmařovsku
Další skupinu pachatelů (tři mladiství a dva 18letí), kteří se vloupávali v pěti případech do různých obchodů, restaurací v Rýmařově, odhalili místní policisté spolu s bruntálskými kriminalisty.
Pětice pachatelů po domluvě vnikla v době od konce ledna do 3.3.2010 do různých prodejen a restaurací v Rýmařově. Ve dvou případech do stejné prodejny rychlého občerstvení, kde odcizili finanční hotovost. Dále vnikli do restaurace, kde vzali cukrovinky, alkoholické i nealkoholické nápoje a další věci. Ve čtvrtém případě chtěli získat finanční hotovost z hracího automatu na šipky, což se jim nepodařilo. Naposledy vnikli do prodejny potravin, kde vzali různý alkohol. Svým jednáním poškozeným způsobili škodu ve výši přes 34 tisíc Kč. Odcizené věci a peníze použili pro svou potřebu. Policejní komisař skupinu pachatelů obvinil z přečinu či provinění přečinu krádeže a poškozování cizí věci. 
 
Vzal 10 litinových závaží
V zemědělské budově v Hlince v době od 2. do 3.3.2010 dosud neznámý pachatel vyhnul na vstupních vratech jeden z plechů a vnikl dovnitř. Z nepojízdného traktoru odcizil 10 ks litinového závaží o celkové hmotnosti 250 kg. Způsobená škoda činí 1 500 Kč. Šetří OOP Město Albrechtice.
 
Z penzionu odcizil co se dalo
Pachatel vzal v penzionu nejen cigarety a žvýkačky, ale také živnostenský list majitele a lyže.
V době od 2. do 3.3.2010 v Malé Morávce dosud neznámý pachatel násilně vnikl do restaurace penzionu. Odcizil různé cigarety, 100 ks žvýkaček a vypáčil zásuvku stolu, kde vzal kopii živnostenského listu. Následně přešel do místnosti s lyžemi, kde odcizil troje lyže i s příslušenstvím. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 29 tisíc Kč.
  
                                                                                             
 komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem