Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Snažil se utéct policistům

Na konci minulého týdne policisté z Obvodního oddělení Úvaly obvinili devětatřicetiletý recidivistu z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

I přestože byl muži vydán zákaz řízení motorových vozidel, stejně tak jako v předchozích letech, opět ve středu 30. března krátce po jednadvacáté hodině večerní byl přistižen při řízení vozidla. V okamžiku, když policista projížděl kolem rodinného domu v ulici Chorvatská, uviděl, jak s vozidlem Ford muž přijíždí a zastavuje před domem, kam chce s vozidlem zaparkovat. Po zastavení tvrdil policistovi, že neřídil a posléze se pokusil z místa utéct pryč. Jelikož je na kamerovém záznamu jasně vidět, že s vozidlem přijel právě tento muž, policisté ho i přestože se pokusil útěkem vyhnout obvinění, již druhý den jej z trestného činu obvinili.

Obviněný muž byl v minulosti již třináctkrát odsouzen soudem za různé trestné činy. Policisté z OOP Úvaly ho dokonce již stíhali, jelikož zaplatil jinému muži peníze za to, že za něj vykoná veřejně prospěšné práce, které mu uložil soud. V případě prokázání viny mu za tento trestný čin hrozí trest odnětí svobody v délce až na dvě léta.

 

 

 

por. Bc. Eva Kropáčová

tisková mluvčí Praha venkov - východ

5.4.2016

vytisknout  e-mailem