Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Snažil se vyhýbat trestnímu řízení

PŘÍBRAMSKO - Několik měsíců se vyhýbal 44letý muž z Příbramska trestnímu řízení, zdržoval se v cizině a s policií nechtěl spolupracovat.  

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality využili novely trestního řádu o příkazu k zadržení, který umožňuje zadržet už i podezřelou, a ne jen obviněnou, osobu. V měsíci dubnu byl dotyčný dopaden a příbramští policisté mu mohli sdělit obvinění z trestného činu úvěrového podvodu.

V roce 2011 obviněný vymyslel a domluvil se s 36letým mužem, jak získat majetkový prospěch. Obstaral padělané potvrzení o příjmu a druhý pachatel, který byl v té době ve skutečnosti nezaměstnaný, požádal u banky o úvěr ve výši sto tisíc korun.

Kromě kriminalistů z Příbrami měli o muže zájem i kolegové z Prahy, rovněž chtěli zahájit jeho trestní stíhání, tentokrát pro přečin podvodu, kdy se jednalo o podvodné jednání při prodeji vozidel. Vzniklá škoda v tomto případě také činila sto tisíc korun. Za výše uvedené přečiny mu v případě odsouzení hrozí jeden až pět let života ve vězení.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
30. dubna 2014

vytisknout  e-mailem