Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sněžení přineslo problémy

KRAJ: Operační středisko během krátké doby přijalo v souvislosti s počasím nemalé množství událostí (video). 

AKTUALIZACE v 19:30 hodin

Po odpoledním zklidnění situace na silnicích na jihu Moravy přineslo podvečerní sněžení další komplikace. Operační středisko PČR zaznamenalo dalších více než pět desítek události . Opět se převážně jednalo o nehody a havárie bez zranění. Pokud byly se zraněními, tak tato nebyla závažného charakteru. Policisté nemuseli ani odpoledne a v podvečer řešit žádnou závažnou dopravní nehodu.

AKTUALIZACE ve 14 hodin

Do 14. hodiny řešilo brněnské operační středisko a policisté v terénu celkem asi sto padesát oznámení v souvislosti s počasím. Měli jsme oznámenu více než desítku dopravních nehod se zraněním, bez zranění se obešlo asi osm desítek nehod. K tomu je třeba přičíst pět desítek oznámení o zablokovaných komunikacích, spadlých větvích na silnicích či jiných překážkách v dopravě. Po ranním extrémním náporu se situace na jihomoravských komunikacích postupně stabilizovala, byť ohlášených událostí v dopravě bylo více než obvykle.

Ranní sněžení přineslo na silnice na jihu Moravy nemalé problémy. Sněžit začalo kolem páté hodiny ráno. Po sedmé hodině evidovalo brněnské operační středisko čtyři desítky oznámení vztahující se k dopravě. S postupem času pak policisté přijímají další a další oznámení. První problémy hlásili řidiči z jižních regionů kraje, tedy především ze Znojemska, Břeclavska a následně i z Ivančicka. Problémy se postupně přesunuly do celého kraje. Na řadě míst blokují komunikace nehody, které se naštěstí zatím obešly buď bez zranění, nebo zranění účastníků nejsou závažná. Evidujeme také několik nehod s chodci. I ti by měli být velmi opatrní. Pokud nemusíte, nevyjíždějte. Jezděte velmi opatrně.  

por. Bohumil Malášek, 9. prosince 2021

Odkazy do noveho okna

sníh_ZN

sníh_ZN 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem