Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sněžení zaskočilo řidiče

Jihočeský kraj - Na území Jihočeského kraje se stalo téměř 40 dopravních nehod. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Sněžení, které od rána trápí celé území Jihočeského kraje zaskočilo nejen řidiče. Právě řidiči však měli se sněhovou nadílkou velké problémy. Od rána do odpoledních hodin bylo policistům nahlášeno téměř 40 dopravních nehod. Většina nehod se naštěstí obešla bez zranění, pouze v několika případech utrpěli účastníci lehká zranění. Nejhorší situace byla na Prachaticku a Písecku, kde se stalo nejvíce dopravních nehod. Nejčastěji řidiči bourali proto, že jeli na čerstvě napadaném a ujetém sněhu příliš rychle a nezvládali tak svá vozidla. Kvůli nepřizpůsobení své jízdy stavu a povaze vozovky pak končili mimo komunikaci.

Podobně dopadl i řidič vozidla značky Hyundai (30 let) cizí státní příslušnosti, který dnes před desátou hodinou dopoledne havaroval u obce Suchdol nad Lužnicí. Jel ve směru na Třeboň, když na čerstvě napadaném sněhu nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze vozovky, vyjel mimo silnici a naboural do stromu. Při nehodě utrpěl zranění dolní končetiny a byl převezen do nemocnice. Při nehodě byla způsobena škoda ve výši 20 000 korun.

Policisté varují řidiče, aby v těchto dnech jezdili velmi opatrně. Zima ještě neskončila a proto je potřeba jezdit pomalu, vždy svoji jízdu přizpůsobit aktuální situaci a zbytečně nepřeceňovat své síly a schopnosti.

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz

25. března 2013

vytisknout  e-mailem