Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sníh a vítr potrápil řidiče

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Při havárii byli naštěstí připoutaní a vyvázli bez zranění.  

 

Díky hustému sněžení a silnému větru měla dnes ve středu 3. dubna dopoledne osobní i nákladní auta problémy na nechráněných otevřených úsecích silnic na Uherskohradišťsku.

O půl sedmé ráno jelo od Starého Města k Huštěnovicím nákladní auto s vlekem. Na otevřeném úseku přišel silný boční poryv větru, který se opřel do rychleji jedoucího vozu. Řidič ztratil kontrolu nad autem a přívěs sjel mimo vozovku, kde narazil do směrového sloupku a betonové kanalizační vpusti. Při nehodě nedošlo ke zranění.

O chvilku později se podobná situace odehrála nad Zlechovem na silnici I/50. Ve směru na Brno jelo nákladní auto s přívěsem, do něhož se opřel vítr a přívěs se zapříčil. Silnice byla neprůjezdná až do té doby, než silničáři úsek zprůjezdnili, přívěs nákladního auta se napřímil a mohl pokračovat v cestě.

Kolem půl deváté se zastavila doprava mezi Kunovicemi a Hlukem. Jeden kamion nemohl vyjet do kopečka, druhé nákladní auto jej začalo předjíždět a vyjelo částečně mimo vozovku. I tady museli zasahovat silničáři, aby se provoz mohl obnovit. Při odklonu této zablokované silnice došlo k dopravní nehodě u Ostrožské Nové Vsi. Dvaadvacetiletý řidič osobního audi na rovném úseku v klesání jel tak rychle, že v situaci, kdy se dostal na zledovatělou část vozovky, kam sníh nafoukával nový sníh, auto se stalo neovladatelné. Dostalo smyk, vyjelo vlevo do protisměru, kde vjelo do příkopu, narazilo do břehu a otočilo se na střechu, na níž zůstalo stát. Řidič ani jeho spolujezdkyně naštěstí neutrpěli žádné zranění a to i díky tomu, že byli při tomto přetočení připoutáni bezpečnostními pásy!

Dalším úsekem, který byl v dopoledních hodinách neprůjezdný, byla silnice mezi Hlukem a Vlčnovem, kde měl kamion problém s výjezdem.

 

3. duben 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 Ostrozska Nova Ves

1 Ostrozska Nova Ves 

Detailní náhled

1 Stare Mesto

1 Stare Mesto 

Detailní náhled

2 Ostrozska Nova Ves

2 Ostrozska Nova Ves 

Detailní náhled

2 Stare Mesto

2 Stare Mesto 

Detailní náhled

3 Ostrozska Nova Ves

3 Ostrozska Nova Ves 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem