Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sobota a Barum rally: pojedou se RZ Pindula, Zádveřice, Semetín a Troják

Informace o páteční erzetě, sobotních uzavírkách a další zajímavosti. 

Zlínsko - Páteční městská supererzeta se uskutečnila bez větších komplikací. Centrum města včetně autobusového a vlakového nádraží Policie ČR neprodyšně uzavřela už v sedm hodin večer. Objížďky se týkaly jak řidičů osobních aut, tak i městské hromadné dopravy. Udělali jsme jedinou výjimku, když se domů na Zarámí potřebovala po sedmné hodině večer vrátit invalidní žena. Policista na motorce její vůz doprovodil a zajistil, aby mohla v bezpečí projet i přes uzavírku.
Ostatní řidiči mohli projet až po ukončení závodu Barum rally kolem půlnoci. Rozcházelo se několik desítek tisíc lidí, což přineslo krátkodobé kolony. Nejhorší situace byla na křižovatce u městského divadla a pak také v Příluku. Na obou místech z technických důvodů nefungovaly semafory a policisté museli dopravu řídit ručně. Zácpy musely řidiči strpět také v Lípě. Mnozí z nich se totiž rozhodli už v noci jet na sobotní erzetu na Pindule, kde přespali.
Za páteční odpoledne se stala jedna dopravní nehoda, kolem čtvrté hodiny odpoledne srazilo osobní auto ženu na přechodu pro chodce v Loukách. Ta podle všeho utrpěla jen lehká zranění. Řidič, který chodkyni přehlídl, se samozřejmě z tohoto incidentu bude zpovídat a bude za něj patřičně potrestán.
Ještě před začátkem atraktivního závodu obsadili policejní cely dva lidé. Známí zlínští výtržníci ohrožovali své zdraví a obtěžovali své okolí. Žena byla rozhodnutá skákat pod závodní auta a na nastrojené vozy se snažila vylézt. Muž si zase na jiném místě zkoušel pod auta lehat s tím, že se nechá přejet. Supererzetu strávili na zlínské policii a mohou čekat pokutu.
Za celou dobu nám nikdo nenahlásil ani jednu krádež ani žádný jiný závažný trestný čin.
V sobotu 23. srpna se Barumka pojede na tratích Pindula, Zádveřice, Semetín a Troják. V tuto chvíli už jsou uzavřeny silnice mezi Doubravami, Želechovicemi a Lípou. První závodník vyjede o půl jedenácté. Trať se pro ostatní otevře až v šest hodin večer. V devět hodin se uzavřela i zádveřická rychlostní zkouška a kolem desáté hodiny už neprojedete ani přes Semetín a Troják.
Do služby byly dnes nasazeny asi dvě stovky policistů. Na návštěvníky Barum rally budou dohlížet policisté v uniformách i kriminalisté v civilu. Na silnicích nekompromisně měří naše radary, se kterými musí počítat všichni řidiči, včetně závodních jezdců.

vytisknout  e-mailem