Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sobota plná událostí

RYCHNOVSKO - Krádeže i návykové látky za volantem. 

První březnový víkend zaevidovali policisté na Rychnovsku nejvíce událostí v sobotu v noci.

Auto není trezor
Policisté Obvodního oddělení Dobruška šetří vloupání do osobního auta. V sobotu ve večerních hodinách ukradl v Deštném v Orlických horách zloděj ze zaparkovaného vozu zn. Škoda Octavia navigaci, polarizační brýle, nabíječky k mobilním telefonům a brašnu s osobními věcmi. Ze zavazadlového prostoru si k lupu „přibalil“ kufřík s Gala sadou a příslušenství k fotoaparátu. Majiteli doposud neznámý pachatel způsobil celkovou škodu v řádech deseti tisíců korun.

Zmizelo nerezové zábradlí
Sběratele kovů zřejmě zaujala jedna vodárenská budova na Týnišťsku. Poberta ukradl visací zámek u branky a poté zničil zámek i u provozní budovy, ve které z podlahy demontoval nerezové zábradlí dlouhé téměř dva metry. K němu přidal půlmetrovou nerezovou mřížku. Majiteli způsobil škodu za více než 10.000 korun. Případ od víkendu šetří policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí.

Po střetu tři zranění
Hlídka policistů rychnovské Skupiny dopravních nehod vyjížděla v sobotu v 18:22 k dopravní nehodě u Dobrušky. Řidič vozu zn.  Volvo jedoucí po silnici č. I/14 od obce Spy směrem na Chábory chtěl na křižovatce odbočit vlevo k obci Provoz. S největší pravděpodobností přehlédl protijedoucí vozidlo zn. Ford a nedal mu přednost. Po střetu obou vozidel záchranáři se zraněními transportovali do rychnovské nemocnice řidiče i spolujedoucí z osobního auta Ford i spolujedoucí z Volva. Alkohol policisté u obou řidičů dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 173.000 korun.

Test na návykové látky pozitivní
Dopravní policisté zastavili v Deštném v Orlických horách v sobotu ve 23:20 řidiče vozu zn. Suzuki Swift. Při běžné silniční kontrole u něj provedli test na přítomnost návykových látek, který byl pozitivní. Sedmadvacetiletý muž z Pardubic po řádném poučení odmítl lékařské a toxikologické vyšetření. Policisté řidiči na místě další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz.

Alkohol v síti týnišťských policistů
Hlídka týnišťských policistů zastavila v sobotu hodinu po půlnoci na pozemní komunikaci ve směru Lípa nad Orlicí – Dlouhá Louka řidiče vozu zn. Volkswagen Golf. Při běžné silniční kontrole u  něj muži zákona dechovou zkouškou naměřili 0,72 promile alkoholu v dechu. Třicetiletému muži z Ledců na místě další jízdu zakázali a zadrželi řidičský průkaz.
Za hodinu poté hlídka v ulicích města zastavila k běžné silniční kontrole řidiče vozu zn. Škoda Felicia. Dechovou zkouškou mu naměřila 0,95 promile alkoholu v dechu. Čtyřiadvacetiletému  mladíkovi z Týniště nad Orlicí na místě další jízdu zakázali. Řidičský průkaz muž na místě hlídce nepředložil.

por. Mgr. Alena Kacálková
9. března 2015

vytisknout  e-mailem