Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sobota ve znamení nehod

ZNOJEMSKO: Alkohol, nepozornost, rychlost a čtyři zranění.  

     Během soboty jsme šetřili celkem čtyři dopravní nehody:
     První se stala ve Znojmě jen pár minut po půlnoci z pátku na sobotu. Řidič Škody Felicia jel z Mariánského náměstí směrem na Havlíčkovu ulici. Pravděpodobně se nevěnoval plně řízení a přehlédl muže na přechodu pro chodce. Ten po nárazu auta upadl na zem. Po ošetření v nemocnici byl propuštěn do domácího léčení. Žádná hmotná škoda nevznikla. Třicetiletý šofér alkohol před jízdou nepil. Třiatřicetiletému chodci však v žilách proudilo 1,81 promile této látky.
     Ve tři hodiny v noci v obci Hrabětice narazil při couvání jedenadvacetiletý řidič osobního vozu Inocenti do Škody Octavia. Způsobil tím škodu patnáct tisíc korun, ale bez zastavení pokračoval dál a z místa nehody ujel. Za čtyřicet minut projížděl Hrušovany nad Jevišovkou. Nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění zatáčky. Dostal smyk a přejel do protisměru. Vyjel ze silnice na travnatý pás a chodník a zastavil se až o sloup veřejného osvětlení a zábradlí. Zde způsobil škodu pětatřicet tisíc korun a utrpěl lehké zranění. Jeho zběsilá jízda byla v režii alkoholu. Vyšlo najevo, že má v krvi 1,57 promile. Sám nakonec skončil na lůžku v nemocnici.    
     Hrušovany nad Jevišovkou se ještě téhož dne staly dějištěm další dopravní kolize. Před druhou hodinou odpolední vyjížděl osmašedesátiletý cyklista z polní cesty na hlavní silnici. Pravděpodobně nedal přednost a vjel do jízdní dráhy dvacetiletému mladíkovi na motocyklu Kawasaki. Oba muži utrpěli těžká zranění. Alkohol před jízdou nepil ani jeden. Na jednostopých vozidlech vznikla celková škoda jedenadvacet tisíc korun.     
     Všichni účastníci sobotních dopravních nehod jsou ze Znojemska. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 13. června 2011

vytisknout  e-mailem