Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zajímavosti - archiv

 

18. listopadu 2009 
Výtržnictví
Přemíra vypitého alkoholu zřejmě stála v úterý 17. listopadu za výtržnictvím v herně v Sobotce. Hodinu po půlnoci se zde „projevil“ třicetiletý muž, který bez jakékoliv příčiny strhl z barové židle dalšího hosta. Přitom vulgárně urážel jak jeho, tak i další přítomné hosty. Pozadu nezůstala ani jeho manželka, která byla rovněž pod vlivem alkoholu. Ta si jako svoji oběť vybrala mladou ženu, kterou udeřila pěstí do tváře, a poté ji strhla na zem. Následně oba hernu opustili. Případ šetří sobotečtí policisté jako trestný čin výtržnictví.  
nprap. Hana Klečalová      

 

26. října 2009
Alkohol za volant nepatří
V neděli 25. října kontrolovala policejní hlídka v Oseku osobní motorové vozidlo Škoda 120, které řídil třicetiletý muž z okresu Mladá Boleslav. Už jak otevřel dveře, bylo policistům jasné, že se před jízdou řádně posilnil. V jeho dechu mu totiž naměřili přes 2.4 promile alkoholu. A tak nejenže přišel o svůj řidičský průkaz, ale navíc si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
nprap. Hana Klečalová
24. září 2009
Nafta stále láka zloděje
Neznámý zloděj úřadoval v noci z úterý na středu 23. září v objektu jedné z firem v obci Střeleč. Terčem jeho útoku se zde stala vrtná souprava, ze které odčerpal a následně odcizil 240 litrů motorové nafty. Svým jednáním způsobil škodu ve výši nejméně 6 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
17. září 2009
Vloupání do rekreační chalupy
Ve středu 16. září vnikl ve tři hodiny ráno dosud neznámý pachatel na soukromý pozemek u jedné z rekreačních chalup v obci Nepřívěc. Zde následně překonal zámek u vrat garáže, ze které odcizil zahradní traktůrek XF 130 a pánské horské jízdní kolo šedočerné barvy. Z vedlejší kolny pak odcizil sběrný koš k traktůrku a z pozemku volně odstavený jeho přívěsný vozík. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku nejméně 66 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
15. září 2009
Vloupání do bývalé „benzínky“
Do objektu bývalé benzínové čerpací stanice v Sobotce se vloupal během posledních několika dnů dosud neznámý pachatel. Dovnitř se dostal oknem, které nejdříve rozbil, a poté zde odcizil motorové oleje, autokosmetiku, svíčky do zapalování, klíčenky, hasící  přístroje a další zboží. Majitelka vyčíslila celkovou škodu na částku nejméně 22 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
24. srpna 2009
Vloupání do rekreační chalupy 
Během uplynulého týdne se vloupal dosud neznámý pachatel v Dobšicích do jedné z rekreačních chalup. Uvnitř vše nejdříve řádně prohledal, a poté z obytné místnosti v přízemí odcizil tři lampičky. Majitel vyčíslil celkovu škodu na částku nejméně 4 tisíce korun. 
 
Řízení bez řidičského oprávnění
Ve čtvrtek 20. srpna kontrolovala v pozdních nočních hodinách policejní hlídka v Ohařicích osobní motorové vozidlo Citroën Xantia, které řídil teprve osmnáctiletý mladík. I když policistům tvrdil, že svůj řidičský průkaz nemá u sebe, protože ho někde ztratil, přesto mu to nebylo nic platné. Muži zákona totiž zjistili, že žádný řidičský průkaz nevlastní a ani nikdy nevlastnil. A tak si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za což mu hrozí až roční vězení.
nprap. Hana Klečalová
24. července 2009
Pokus krádeže vozidel
O osobní motorová vozidla Škoda Fábia měl v noci ze středy na čtvrtek 23. července evidentní zájem dosud neznámý pachatel v Libuni. Nejdříve se tak vloupal do vozidla Škoda Fabia stříbrné barvy, které bylo zaparkované u příjezdové cesty k jednomu z domů. Uvnitř pouze poškodil spínací skříňku, ale s vozidlem neodjel. Tento neúspěch ho v žádném případě neodradil od dalších pokusů. A tak   vzápětí vnikl do dalšího vozidla Škoda Fabia zelené metalízy, které bylo zaparkované u místního penzionu. I v tomto případě zloděj poškodil spínací skříňku, ale ani tentokrát se mu nepodařilo  vozidlo nastartovat. Nakonec si z něj alespoň odnesl přenosný CD přehrávač. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na částku nejméně 13 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
20. července 2009
Vloupání do plechové skříně
Do plechové skříně umítěné vedle objektu bývalé benzínové čerpací stanice v Sobotce se vloupal během posledních dvou měsíců dosud neznámý pachatel. Uvnitř následně odcizil kompresor a dále  z volně přístupného prostoru reklamní tabuli, zářivku, pozinkový plech a další věci. Majitelka vyčíslila celkovou škodu na částku nejméně 64 tisíc korun.
nprap. Hana Klečalová
10. července 2009
Alkohol za volant nepatří
Neuvěřitelných 3.3 promile alkoholu v dechu naměřila policejní hlídka devětačtyřicetiletému muži, který řídil 9. července  v odpoledních hodinách v Sobotce v Jičínské ulici osobní motorové vozidlo Škoda Favorit. Z tohoto důvodu mu bylo ještě téhož dne sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení.
nprap. Hana Klečalová
22. června 2009
Krádež věcí ze stanu
Hudební festival Sobofest nepřilákal v sobotu 20. června jen milovníky hudby, ale i zloděje. Jeden z nich úřadoval v noci na louce pod Humprechtem, kde vnikl do dvou stanů. Z nich si odnesl téměř vše, co uvnitř našel. A tak majitelky nejenže přišly o batohy s veškerým oblečením, ale i o spací pytle, karimatky a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 12 tisíc korun. Po drzém zloději pátrají sobotečtí policisté.
nprap. Hana Klečalová
19. června 2009
Vloupání do chalupy
Během tohoto týdne se vloupal dosud neznámý pachatel do jedné z rekreačních chalup v obci Střeleč. Cestu dovnitř zvolil přes střechu, kde si u komína nezjištěným způsobem otevřel okno. Následně vnikl dovnitř, kde vše prohledal a poté z jednotlivých místností odcizil rádio, presovač, sadu nožů, pískovou filtraci, ruční elektrický hoblík, vrtačku a další elektrické nářadí. Z  přilehlé stodoly si navíc odnesl basu piv. Majitel vyčíslil celkovou škodu na téměř 23 tisíc korun. Po pachateli pátrají sobotečtí policisté.
 
Krádež peněženky
Stačilo pouhých deset minut a peněženka s mobilním telefonem změnila majitele. Vše se odehrálo ve čtvrtek 18. června v dopoledních hodinách v provozovně rychlého občerstvení v Sobotce, kde dosud neznámý pachatel využil nepřítomnosti obsluhující pracovnice a z volně přístupného pultu jí odcizil mobilní telefon Siemens A65 a dámskou peněženku. V té měla kromě  osobních dokladů, platební kartu a větší finanční hotovost. Celkově si tak zloděj přišel na téměř 10 tisíc korun. Případ šetří policisté Obvodního oddělení v Sobotce jako trestný čin krádeže a neoprávněného držení platební karty.
nprap. Hana Klečalová
24. května 2009

Psovi se ohňostroj nelíbil
Soukromou oslavu Dne osvobození nepřivítal pes ženy ze sobotecka, kterému se "nelíbily" rachejtle a petardy. Vyplašily ho natolik, že si poranil packu a majitelka jej musela nechat ošetřit u veterinárního lékaře. Přestože tato informace může působit komicky, domácí zvířata se smysly mnohokráte citlivějšími než jsou lidské reagují na podobné nezvyklé zvuky strachem nebo agresivitou a mohou se vážně poranit nebo naopak způsobit poranění i svému majiteli. Ohňostroje, doprovázené hlasitými petardami a záblesky, mnohody s hrou světel na obloze, které člověk obdivuje a doprovází jimi různé oslavy a výročí, jsou pro naše domácí mazlíčky, nejen psy a kočky, pravým utrpením. Správný chovatel by na tuto skutečnost měl pamatovat a při předpokládaných obdobných produkcích jim zajistit klidné místo, kde se budou cítit bezpečně a neublíží si. Snad jen rybičky není nutné přemisťovat z akvária jinam  :-) .  Odsouzeníhodné je jednání, kdy nezodpovědní lidé dělobuchy a petardy po zvířatech hází a mají z jejich strachu zábavu. Měli by se zkusit vžít do čtyřnohého těla, když vedle něj bouchne petarda, a určitě by nic takového neopakovali.

Dopravní nehoda
K závažné dopravní nehodě došlo v podvečer 24.5.2009 při výjezdu ze Sobotky na hlavní silnici č. I/16 Jičín - Mladá Boleslav, kde došlo ke střetu dvou vozidel škoda Octavia. Jedno z nich po nárazu skončilo v poli. Nehoda se naštěstí obešla bez ztráty na životech, ale přesto musela být jedna spolujezdkyně převezena na lékařské ošetření s dosud neurčeným poraněním. Na místě zasahovali i hasiči, protože došlo k úniku provozních kapalin motoru jednoho z vozidel na vozovku. Přesná příčina je v šetření dopravních policistů, ale již nyní je zřejmé, že značky STOP ve směru ze Sobotky a snížená rychlost vozidel na hlavní silnici nejsou zbytečné.
prap. Jaroslav Adolf

15. května 2009
Alkohol a nezletilci ? - NE !
Dne 9.5.2009 ve nočních hodinách provedli policisté OOP Sobotka kontrolu podávání alkoholických nápojů osobám mládeži na diskotéce Syrovanda v Sobotce. Při dechové kontrole bylo zjištěno ovlivnění alkoholem několika mladistvých a nezletilých osob, u kterých byly naměřeny hodnoty v rozmezí 0,5 - 1,07 promile alkoholu v dechu. Zjištěné skutečnosti budou předány příslušným institucím k provedení dalších opatření. Většina účastníků diskotéky přijala policejní kontrolu klidně, až na jednoho muže, jemuž se přítomnost mužů zákona v centru zábavy zřejmě nelíbila a v podnapilém stavu se pokusil jednoho z policistů napadnout. Díky své opilosti a nezákonnému jednání se ráno probudil na pokoji protialkoholní záchytné stanice, kam byl převezen s 2,6 promile alkoholu v dechu.
prap. Jaroslav Adolf
23. dubna 2009
Požár v Sobotce
V sobotu 18.4.2009 v dopoledních hodinách vyjeli sobotečtí policisté k požáru v motorovém prostoru vozidla Opel Kadett v Sobotce. Majitel vozidla zjistil po nastartování, že z motoru šlehají plameny. Přivolal tedy hasiče a současně se pokoušel červeného kohouta uhasit sám. Oheň hasiči po chvíli zlikvidovali, a pro tentokrát po něm zůstal je ohořelý motor a plechová kapota vozidla. Jako příčina požáru byla určena technická závada v motoru.
 
Alkohol za volant nepatří
Scénu jak z amerického filmu předvedl řidič, který patrně dobře věděl proč v neděli 19.4.2009 nezastavil soboteckým policistům při běžné silniční kontrole. Pokusil se  ujíždět, a když se mu nepodařilo dotěrné pronásledovatele setřást, zajel na polní cestu a vzal do zaječích. Muži zákona jej po chvíli pronásledování dostihli a následně zjistili, že  se čtyřicetiletý muž z Boleslavska  asi držel  rčení, že   "řidič má být veselý" , a proto se před jízdou posilnil alkoholem. Muži zákona mu samozřejmě "za odměnu" zakázali další jízdu a o tom, že alkohol za volant nepatří, bude nyní moci přemýšlet při pěších procházkách, protože jej pravděpodobně čeká zákaz řízení motorových vozidel.
prap. Jaroslav Adolf
16. dubna 2009
Krádež nafty
Během noci z úterý na středu 15. dubna vnikl dosud neznámý pachatel do nedostatečně zajištěného objektu jedné z firem v Sobotce. Uvnitř se zajímal pouze o naftu, kterou odcizil ze tří zaparkovaných traktorů. Celkem si tak přišel na 460 litrů motorové nafty v hodnotě nejméně 11 tisíc korun.
prap. Jaroslav Adolf
3. dubna 2009
Krádež nafty
Během noci ze středy na čtvrtek 2. dubna úřadoval dosud neznámý pachatel v Libošovicích. U odstaveného  autobusu Karosa vypáčil víko nádrže, ze které následně odčerpal 250 litrů motorové nafty v celkové hodnotě 6 tisíc korun.
prap. Jaroslav Adolf
27. března 2009
Řídil pod vlivem drog
Po dvaadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Sobotce v Boleslavské ulici osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídil třiadvacetiletý mladík z okresu Jičín. Jeho chování se zdálo policistům velmi podezřelé. Neustále uhýbal očima, byl nervózní a dělal rychlé pohyby. Z tohoto důvodu se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl, jak policisté předpokládali, pozitivní. A tak nejenže mu zakázali další jízdu, ale navíc mu zadrželi i řidičský průkaz.
prap. Jaroslav Adolf
26. března 2009
Dopravní nehoda
V úterý 24. března projížděl   těsně před dvanáctou hodinou údajně nezjištěný řidič, pravděpodobně osobním vozidlem Škoda Fabia v Sobotce    Zahradní ulicí, kde na křižovatce s Boleslavskou ulicí odbočil vlevo. Přitom vyjel mimo vozovku, kde narazil do zaparkovaného vozidla Ford Escort a poté z místa ujel. Celková škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun.
Policie ČR žádá občany, kteří by k uvedené dopravní nehodě mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku tísňového volání 158.
nprap. Hana Klečalová
23. března 2009
Byl už na houbách ?
O tom, že se zákony musí dodržovat se přesvědčil v sobotu 21. března  mladý řidič osobního vozidla Mazda. V odpoledních hodinách totiž parkoval v lesním podrostu u hradu Kost. K jeho smůle si ho zde všimli a následně zkontrolovali sobotečtí policisté. Mladík jim hned  začal vysvětlovat, že zde nikde není dopravní značka zakazující vjezd mezi stromy.  Policisté mu ale vysvětlili, že zákaz  vjezdu do lesa je obecně stanoven v dalších zákonech, jako je zákon o lesích a zákon o ochraně přírody, a nemusí tedy být upraven dopravní značkou. Navíc vozidlo nebylo v řádném technickém stavu. Řidič odjel bohatší o poučení a chudší o pokutu.
prap. Jaroslav Adolf
20. března 2009
Půjčit ano, vrátit ne
O tom, že by se měly vypůjčené věci vracet, zřejmě nic neví devětapadesátiletý muž z okresu Jičín. Ten si na začátku března vypůjčil u jedné z firem na Libáňsku haki lešení v hodnotě téměř 120 tisíc korun. Zavázal se, že vše vrátí do 14. března. Svůj slib však nedodržel a lešení do dnešního dne nevrátil. Rovněž se ani nenamáhal   firmu nekontaktovat. Věc v současné době prošetřují sobotečtí policisté jako podezření ze spáchání  trestného činu zpronevěry, za který hrozí až tříleté vězení.

Nebezpečný kolotoč dluhů a splátek

Do kolotoče dluhů a splátek se dostal šestatřicetiletý muž z okresu Mladá Boleslav, který si v srpnu loňského roku vypůjčil od svého známého v Sobotce 150 tisíc korun s tím, že mu peníze vrátí do 31. prosince 2008. Svůj závazek splnil jen částečně. Vrátil mu pouze 20 tisíc korun. I když se snažil peníze sehnat jinde, přesto neuspěl a zbylých 130 tisíc mu stále dluží. Z tohoto důvodu je dlužník v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu podvodu , kdy v  případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
nprap. Hana Klečalová
3. března 2009
Nezvaná návštěva v chalupě ?
V pondělí 2. března neuniklo ve večerních hodinách všímavému občanu  z malé obce  Pleskoty na Sobotecku, že se v jedné z rekreačních chalup svítí, a to i  přesto, že v ní majitelé nebyli. Neváhal  a vše  oznámil na policii. Muži zákona okamžitě vyjeli na místo. Uvnitř totiž mohl být nezvaný host. Podrobnou prohlídkou však zjistili, že chalupa je uzamčená a bez známek narušení. Světlo  bylo od slabé žárovky, kterou  zapomněl majitel zhasnout. Mohlo by se zdát, že policisté byli přivolání zbytečně, ale s takovým názorem nelze souhlasit. Občané by měli pamatovat na to, že dnes může zloděj navštívit souseda a příště třeba je. A právě všem, kteří nejsou ke svému okolí lhostejní,  sobotečtí policisté děkují. Spolupráce občanů a Policie ČR může významným způsobem zabránit zlodějům v páchání trestné činnosti.
prap. Jaroslav Adolf
25. února 2009
Vloupání do domu v Ohařicích
V úterý 24. února 2009 přijali sobotečtí policisté oznámení o vloupání do domu v Ohařicích. Na místě zjistili, že ani neobývaný objekt v rekonstrukci neušel pozornosti zlodějů, kteří vnikli dovnitř násilným vytržením zámku. Uvnitř vše prohledali a odcizili nářadí v přibližné hodnotě 50.000,- Kč.
prap. Jaroslav Adolf
18. února 2009
Požár vozidla
V pondělí  16. února vyjeli v pozdních nočních hodinách    sobotečtí  policisté do Libuně, kde došlo k  požáru vozidla Škoda Octavia. Díky včasnému zásahu hasičů oheň nezpůsobil větší škodu a  ani se nerozšiřil mimo vozidlo. Vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru stanovil jako příčinu požáru závadu na elektroinstalaci v motorovém prostoru.

Dopravní akce
Minulý víkend se sobotečtí policisté účastnili dopravní akce zaměřené zejména na řidiče, kteří se posilňují před jízdou alkoholem. Během osmačtyřiceti hodin zkontrolovali desítky vozidel. I když převážná většina řidičů nebyla pod vlivem alkoholu, přesto se  našli  jedinci, kteří  nerespektují skutečnost, že alkohol za volant nepatří.
prap. Jaroslav Adolf
5. února 2009
Krádež vozidla Škoda Octavia
O tom, že zloději nekradou jen pod rouškou tmy se přesvědčil v neděli 1. února v dopoledních hodinách  majitel vozidla Škoda Octavia, který  zaparkoval  u hradu Kost. Poté, co se po několika hodinách vrátil z vycházky,  zjistil, že mu někdo vozidlo  odcizil. Hodnotu vozidla vyčíslil majitel na 130.000 Kč. Policisté po vozidle okamžitě vyhlásili celostátní pátrání, a tak lze doufat, že bude dosud neznámý zloděj včas  s vozidlem dopaden. Policisté tímto žádají občany, kteří by k osobě pachatele nebo k odcizenému vozidlu  Škoda Octavia combi, červené barvy, RZ  3L1 2286, s polepy samolepek FUNSTORM mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku tísňového volání  158.
prap. Jaroslav Adolf
4. února 2009
Krádež nafty v Mladějově
V úterý 3.2.2009 přijali policisté oznámení o odcizení nafty, určené k vytápění osobního vozu vlaku Českých drah, který byl přes noc z pondělí na úterý 3. února  odstaven na nádraží v Mladějově na Sobotecku. Zatímco strojvedoucí vlaku spal na nocležně na nádraží,  odstranil neznámý pachatel  zámek u nádrže a z této následně  odcizil  40 litrů  motorové  nafty určené pro vytápění. Vzniklá škoda byla vyčíslena cca 1.000,- Kč.
prap. Jaroslav Adolf
23. ledna 2009
Sobotečtí policisté zmařili koním výlet
V nočních hodinách ve čtvrtek 22. ledna  byli policisté obvodního oddělení v Sobotce vyrozuměni, že za obcí Újezd pod Troskami se u silnice  volně pohybují dva koně. Hlídka dorazila na místo, kde se spojila s vystrašenými majiteli koní z 5 km vzdálených Holenic, kteří jim sdělili, že jejich 21 letá kobylka a její mladší kamarádka si zřejmě chtěly vyhodit z kopýtka, proto se vydaly na výlet. Neohlížely se ani na elektrický ohradník, protrhly jej a vyrazily za nočním dobrodružstvím. Policisté společně s majiteli pátrali po koních, kdy úspěšnější byli strážci zákona, kteří koně spatřili v poli poblíž hlavní silnice u obce Čimyšl. Provedli jejich  odborný odchyt a poté  odvedli mimo nebezpečí k jejich již šťastným majitelům. 
prap. Jaroslav Adolf
19. ledna 2009
Horký popel zavinil požár vozidla
O víkendu byli policisté přivoláni spolu s hasiči k požáru vozidla na Sobotecku. Následně muži zákona zjistili, že vozidlo se vznítilo od blízké plastové popelnice, do které neopatrný občan nasypal horký popel a ta začala hořet. Naštěstí díky včasnému zásahu hasičů požár nezpůsobil další škody. Jak je vidět, tak varování, že plastové popelnice nejsou určeny na vyhazování horkého popela, není zbytečné. Celá věc byla na místě převzata pracovníkem Hasičského záchranného sboru. V podobných případech je úkolem policistů zejména zajištění místa pro zásah hasičů a shromáždění potřebných informací k rozhodnutí o zavinění a účasti  konkrétních osob.
prap. Jaroslav Adolf
10. ledna 2009
Jedna pokuta nestačila
O tom, že se vyplatí mít vozidlo v pořádku se přesvědčil řidič ze Sobotecka, který byl kontrolován policisty Obvodního oddělení. Při přejíždění mezi obcemi určitě nečekal, že si jeho vozidla v podvečer všimne projíždějící hlídka Policie ČR, která byla na běžné preventivní objížďce. Při silniční kontrole policisté zjistili, že jeho vozidlo není v řádném technickém stavu, a proto věc na místě vyřídili v blokovém řízení. Vzhledem k tomu, že již byl za  stejný přestupek v minulosti řešen, byla v tomto případě pokuta o něco vyšší.  
prap. Jaroslav Adolf
16. listopadu 2008

Policisté kontrolovali spolu se služebními psy chatové oblasti
Podzim je dobou, kdy chataři a chalupáři postupně přestávají navštěvovat svá víkendová sídla   a dny volna již tráví v pohodlí měst. A právě v tomto období se stávají opuštěné rekreační objekty  terčem útoku bezdomovců, tuláků a dalších kriminálních živlů. I to je jeden z důvodů, proč jsobotečtí policisté spolu s policisty ze služební kynologie  v těchto dnech zintenzivňují kontroly rekreačních oblastí. Jedna z posledních se uskutečnila v sobotu 15. listopadu na Sobotecku. Muži zákona zde spolu se svými čtyřnohými svěřenci  zkontrolovali oblast zvanou Peklo, kde prošli úsek v délce 3 kilometrů. Při bližších prohlídkách místních chat nezjistili žádné nedostatky. Majitelé měli vše řádně zabezpečené a uklizené. Rovněž se v  okolí jednotlivých objektů nenacházelo žádné nářadí, které by mohlo posloužit k případnému vniknutí zloděje dovnitř. U každého zkontrolované chaty či chalupy pak ponechali policisté majitelům vzkaz v podobě letáku, ze kterého se dozvěděli nejen o jejich návštěvě, ale i další důležité informace a rady například co dělat v případě násilného vniknutí.

Další zkontrolovanou lokalitou byla Dola u Mladějova a Zelenecká Lhota. I v těchto oblastech neshledali policisté žádné nedostatky.

A co by měli mít chataři a chalupáři vždy na paměti? V době jejich nepřítomnosti by nikdy neměli v rekreačních objektech ponechat elektroniku, různé nářadí jako vrtačky, motorové pily, starožitnosti a další, lehce zpeněžitelné věci. Ty totiž bývají ve většině případů terčem útoku zlodějů a dalších kriminálních živlů. Proto je vždy dobré odvézt je na zimu do bezpečí. Policie ČR totiž nemá tolik sil a prostředků, aby všechny rekreační objekty uhlídala.
nprap. Hana Klečalová 


 
počítadlo.abz.czpočítadlo.abz.cz

 

vytisknout  e-mailem