Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sobotní den a noc na Masters of Rock

ZLÍNSKO: Policisté šetřili dvě krádeže.  

Od sobotního do nedělního rána bylo na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích v akci opět několik desítek policistů. Od začátku se na zajišťování veřejného pořádku podílí také studenti Vyšší policejní školy a Střední policejní školy MV z Holešova a mají tak možnost vyzkoušet si v praxi, co je po ukončení studia čeká.

Podle odhadů je v areálu postaveno asi čtyři tisíce stanů, v nichž přebývá asi dvacet pět tisíc návštěvníků festivalu. Jako každoročně, i letos jsou účastníci rockového dění ukáznění a až na malé incidenty, ke kterým dochází většinou pod vlivem alkoholu, se policisté ve Vizovicích prozatím nemusí zabývat vážnějšími případy.

Během sobotního dne a noci na neděli policisté řešili dvě krádeže. První byla krádež batohu s penězi, platební kartou a klíči od vozidla. Šestatřicetiletá žena si při sledování koncertu položila batoh s osobními věcmi na zem, ale po jeho skončení už batoh na svém místě nebyl. Neznámý zloděj způsobil ženě téměř třináctitisícovou škodu. Policisté případ prověřují jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Druhým trestným činem je opět krádež věcí, tentokrát ze zaparkovaného vozidla. Neznámý zloděj vypáčil zámek na zadních dveřích a z kufru auta odcizil batoh, oblečení a kosmetiku. Způsobil tak čtyřtisícovou škodu dvaadvacetileté ženě z Přerovska. Policisté v sobotu řešili devět přestupků v dopravě, jeden řidič byl krátce po půlnoci pod vlivem alkoholu a v několika desítkách případů se museli zabývat špatným parkováním a nerespektováním dopravního značení.

 

 

17. července 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem