Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sobotní dopoledne: tři nehody

BLANSKO-VYŠKOV: Obešly se bez zranění. 

   Sníh na většině silnic na Blanensku komplikoval od noci na sobotu 23. února na mnoha místech dopravu. Blanenští policisté jen během sobotního dopoledne vyjížděli ke třem nehodám, naštěstí se všechny obešly bez zranění. Při žádné z nich nebyl nikdo z řidičů pod vlivem alkoholu.

   První se stala hned v šest hodin ráno na sídlišti Zborovce v Blansku. neznámý řidič tam v zatáčce na sněhu nezvládl řízení, dostal smyk a havaroval do zaparkovaného auta značky Citroën. Z místa nehody ujel, na zaparkovaném autě vznikla škoda za asi 5 tisíc korun.

   Další nehoda se stala kolem osmé hodiny ráno na ulici Svitavské v Blansku. Řidič autobusu vyjížděl v blízkost autobusového nádraží na křižovatce od Alberta po vedlejší silnici a nedal přednost osobnímu vozi Nissan, které jelo po hlavní silnici směrem na Brno. Při střetu vznikla škoda, která byla odhadnutá na 100 tisíc korun.

   Hlavní tah Brno- Svitavy od ranních hodin blokovaly v některých kopcovitých úsecích stojící kamiony, které nemohly vyjet. Kolem jedenácté hodiny začal stojící kamiony u obce Závist ve směru na Černou Horu objíždět sedmadvacetiletý řidič Opelu Astra. Ve stejnou dobu však v protisměru od Svitav přijížděla Škoda Fabia. Obě auta se střetla zčásti čelně a zčásti bočně. Na autech vznikla škoda za 50 tisíc korun. Po dobu šetření nehody byla doprava v tomto úseku po dobu asi 1 hodiny řízena kyvadlově.

   por. Mgr. Iva Šebková, 23.2.2013

vytisknout  e-mailem