Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Sobotní jízda

ŽĎÁRSKO: Policisté vyjížděli k nehodám. 

     O tomto víkendu jezdili řidiči na Žďársku s velkou opatrností, neboť dopravní policisté vyjížděli ke třem dopravním nehodám. U žádného řidiče nebylo zaznamenáno požití alkoholického nápoje. Došlo k jednomu lehkému zranění. Ovšem průměrná škoda na těchto nehodách dosahuje téměř 109 000 korun.

     První nehoda se stala dne 11. prosince 2010 v 10:00 hodin.   Šestadvacetiletá řidička couvala s osobním vozidlem Mitsubishi na místní komunikaci před domem v obci Křoví. Při couvání jí na vozovce pokryté souvislou vrstvou sněhu sklouzlo vozidlo a pravou zadní částí vozidla narazila do dřevěných garážových vrat. Škoda na poškozených vratech je vyčíslena na 5 000 korun, oprava vozidla přijde na asi 500 korun.

     Druhá nehoda se přihodila okolo  11:00 hodiny, kdy jel 31-letý řidič s vozidlem Peugeot po silnici směrem od obce Věcov k obci Jimramov. Na kluzké zledovatělé vozovce, pokryté vrstvou sněhu, nepřizpůsobil řidič rychlost jízdy povětrnostním podmínkám. Po projetí prudké levotočivé zatáčky v klesání dostal smyk, který nezvládl a havaroval vlevo mimo komunikaci. Zde se vozidlo převrátilo na střechu a následně pravým bokem narazilo do stromu.  Řidič se lehce zranil. Škoda je vyčíslena na 71 000 korun.

 

     Třetí sobotní nehoda byla nahlášena okolo půl páté odpoledne.  Čtyřiapadesátiletý řidič projížděl s nákladním vozidlem VW po silnici mezi obcemi Vojnův Městec a Stržanov. Při jízdě v přímém přehledném úseku vozovky na vozovce pokryté souvislou vrstvou rozježděného sněhu dostal řidič s vozidlem smyk, který nezvládl a přejel do protisměru. Zde došlo k nárazu do levé přední části a levého boku protijedoucího vozidla Škoda Superb. Po střetu bylo toto vozidlo odhozeno do silničního příkopu mimo silnici. Škoda na vozidlech však dosáhla výše 250 000 korun.

 

por. Mgr. Jana Martincová

13. prosince 2010


 

Odkazy do noveho okna

Věcov-Jimram.11.12.2010

Věcov-Jimram.11.12.2010 

Detailní náhled

Vojnův M-Stržanov 11.12.2010

Vojnův M-Stržanov 11.12.2010 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem