Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Sobotní odpoledne a pondělní dopoledne patřilo dětem

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - V rámci prevence se policisté zaměřili na nejmenší 

Odolena Voda

V areálu sportovní haly v Odolene Vodě pořádala komise pro volnočasové aktivity ve spolupráci s městem Odolena Voda dne 13. září 2014 od 13 hodin již 5. ročník akce nazvané Den pro Vodolku. Pro děti pořadatelé připravili velmi zajímavý program, kterého se zúčastnily také složky Integrovaného záchranného systému.
 

Policisté z místního obvodního oddělení představili dětem  techniku a vybavení, které potřebují ve své každodenní práci. Nejen malé diváky, ale i dospělé zaujal kriminalistický technik, který snímal zájemcům otisky prstů. Pozornosti neuniklo ani vybavení policejních potápěčů z Poříčního oddělení Slapy a poutavé vyprávění vedoucího oddělení  o jejich náročné a nebezpečné práci. Nejmladší školáci byli poučeni o bezpečném chování na silnici a při komunikaci s cizími lidmi. Za správné odpovědi si odnesli malé dárky v podobě omalovánek, vystřihovánek či pexesa s dopravními značkami.

Pro děti byla připravena řada soutěží, skákací hrad, trampolína. Nechyběla ani pěna vytvořená hasiči, v které se děti vydováděly. Celá akce se velmi vydařila i vzhledem k pěknému slunečnému počasí.

Pondělní dopoledne patřilo prvňáčkům z Brandýsa nad Labem - Staré Boleslavi


V pondělí dne 15. září 2014 se policisté, hasiči, záchranáři a strážníci Městské policie v Brandýse nad Labem sešli v lesoparku Ostrůvek v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi. Pro děti prvních tříd všech místních základních škol připravili poutavý program v podobě předvedení své techniky a vybavení. Děti byly poučeny jak strážníky, tak policisty z místního oddělení a oddělení tisku a prevence o bezpečném chování nejen v silniční dopravě, ale při styku s neznámými lidmi a cizími zvířaty. Vyzkoušely si na vlastní kůži jak je například náročné pohybovat se v neprůstřelné vestě a jak se cítí člověk, kterému policisté nasadí pouta. Dopoledne se i vzhledem k pěknému počasí vydařilo, děti odcházely spokojené, plné dojmů a zážitků

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD

Odkazy do noveho okna

Den pro Vodolku

Den pro Vodolku 

Detailní náhled

Den pro Vodolku

Den pro Vodolku 

Detailní náhled

Den pro Vodolku

Den pro Vodolku 

Detailní náhled

Den pro Vodolku

Den pro Vodolku 

Detailní náhled

Den pro Vodolku

Den pro Vodolku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem