Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Šofér řídil aniž směl a navíc kradl okapy

Police nad Metují 

Nečekanou čáru přes rozpočet udělala silniční policejní hlídka 39letému muži z Jičínska. Když policisté muže v noci z úterý na středu 21. dubna  poblíž Police nad Metují zastavili ke kontrole, měli dobrý nos.
 
Muž za volantem osobního auta hlídce Policie ČR neukázal doklady potřebné k řízení vozu, protože žádné nevlastnil. Prohlídka zavazadlového prostoru vozu pak policistům přinesla další překvapení v podobě sešlapaných okapových svodů. Nočního jezdce si policisté tedy ponechali ve své péči a zjišťovali, odkud pochází jeho náklad zánovních měděných svodů, teď však značně poničených snahou o snížení objemu. 
 
Pátrání v okolních rekreačních oblastech zakrátko přineslo výsledky. Okapové svody, jejichž hodnota činila okolo 26 000 korun, scházely majitelům dvou chalup z Teplic nad Metují.
 
Muži zákona zadrženého výtečníka umístili do policejní cely a posléze mu sdělili obvinění z přečinu krádeže. Noční jezdec z důvodu, že má na svědomí již více skutků, tak může počítat až s tříletým pobytem za mřížemi.
 
pprap. Jiří Sýkora
27. 4. 2010

vytisknout  e-mailem