Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Solární panely terčem zlodějů

LOUNY - Způsobená škoda činí statisíce... 

Policisté lounského okresu šetří již druhou krádež solárních panelů v posledních dnech. První případ byl nahlášen koncem minulého týdne, kdy dosud nezjištěný pachatel odcizil celkem 60 kusů solárních panelů z hliníkové konstrukce v objektu oplocené solární elektrárny u obce Velichov. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 675 000 Kč. Druhá krádež se odehrála o několik dní později v Radíčevsi. Z oploceného pozemku solární elektrárny zmizelo 10 panelů v celkové hodnotě 100 000 Kč. V obou případech již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, v prvním případě navíc i z trestného činu poškození cizí věci a po pachateli-ích pátrají.

Zpronevěřila tržbu

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili v pondělí policisté podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry 46leté ženě z Lounska. Dotyčná jako zaměstnankyně jednoho lounského baru zpronevěřila v minulých dnech část tržby, kterou si ponechala pro svoji potřebu. Svého zaměstnavatele tak poškodila o 8 060 Kč. Po provedených úkonech byla žena propuštěna na svobodu.

Z lesa zmizelo vytěžené dřevo

V těchto dnech policisté šetří případ krádeže vytěženého dřeva, které dosud nezjištěný poberta odcizil z lesního porostu, revíru Budlín, v katastru obce Žerotín. Jednalo se o celkem 34 metrů krychlových různých kulatin v hodnotě 28 700 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Krkavčí otec neplatí výživné

Na své tři děti neplatí výživné 29letý otec z Královéhradecka, i když přispívat na výživu jednoho syna a dvou dcer bylo v jeho možnostech a schopnostech. K rukám matky, která žije s dětmi na Lounsku, již dluží 76 600 Kč. Tuto vyživovací povinnost úmyslně neplní  i přesto, že mu ji stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech  a vyplývá ze zákona o rodině. Policejní komisař jej proto obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Obviněný je vyšetřován na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 2. března 2011     

vytisknout  e-mailem