Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Součinnostní akce s Celním úřadem

Hradec Králové - V teritoriu ICP Hradec Králové proběhla včera součinnostní akce našich policistů s pracovníky Celního úřadu Hradec Králové.  

Akce byla zaměřena na kontrolu pobytu cizinců a na dodržování zákonů o pobytu cizinců a o zaměstnanosti. Policisté a celníci zkontrolovali 56 osob v 5 objektech pro výdělečnou činnost a uložili 8 blokových pokut v celkové výši 9 000 Kč. Pracovníci CÚ řešili 17 případů porušení ustanovení zákona o zaměstnanosti.
Při této akci byl také kontrolován muž ukrajinské státní příslušnosti, který kromě platného dokladu totožnosti předložil policistům pouze národní vízum, jež ho opravňuje pouze k pobytu v Polsku. Z tohoto důvodu byl muž zajištěn a po provedení všech potřebných úkonů mu bylo předáno rozhodnutí o správním vyhoštění z ČR na dobu 6 měsíců. Bylo totiž prokázáno, že do České republiku přicestoval 1. 10. 2009 přes hraniční přechod Náchod a zde tedy pobýval nelegálně „pouze“ 13 dnů. K vycestování zpět do Polska mu byla stanovena lhůta do 23. 10. 2009.

vytisknout  e-mailem