Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Součinnostní kontrola

Jihočeský kraj - České Budějovice - Policisté provedli kontrolu k zamezení trestné činnosti. 

Příslušníci odboru cizinecké policie společně s českobudějovickými kynology provedli včera dopoledne kontrolu v jednom ze skladových a prodejních míst v krajském městě, zaměřenou na pracovní vykořisťování, dodržování podmínek pobytu cizinců na území České republiky, potírání trestné činnosti související s nelegální migrací a také odhalování padělaných a pozměněným dokladů, s tím spojené pátrání po osobách a věcech. Během této akce zkontrolovali 23 osob, z toho 11 cizinců.

V rámci zmíněného opatření zjistili dva případy porušení ust. § 156 odst. 1 písm. d) s odkazem na ust. § 93 odst. 1 zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky – hlášení místa pobytu cizinců. Porušení popsané právní normy bylo řešeno v příkazním řízením.

Policisté cizinecké policie se stále věnují pomoci občanům cizí státní příslušnosti, kteří si potřebují vyřídit pobyt a s tím spojené náležitosti, ve spolupráci s odborem migrační a azylové politiky na kontaktních pracovištích v rámci Jihočeského kraje. Zároveň také řeší protiprávní jednání cizinců pohybujících se na našem území.  

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

16. března 2023

vytisknout  e-mailem