Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Součinnostní kontrolní akce

Cheb - Na konci minulého týdne proběhla na silnici v Chebu součinnostní kontrolní akce policistů z inspektorátu cizinecké policie v Chebu a z oddělení pátrání Rozvadov ve spolupráci s policisty z dopravního inspektorátu v Chebu. 

     Na konci minulého týdne proběhla na silnici v Chebu součinnostní kontrolní akce policistů z inspektorátu cizinecké policie v Chebu a z oddělení pátrání Rozvadov ve spolupráci s policisty  z dopravního inspektorátu v Chebu. V průběhu celé akce pomáhal policistům i služební pes PAVEL spolu se svým psovodem ze skupiny služební kynologie Cheb. Policisté kontrolovali projíždějící vozidla, zjišťovali zda cizinci dodržují pobytový režim na území České republiky, zaměřili se na nelegální migraci cizinců a pozornost věnovali i jejich dokladům.
     Policisté při akci zkontrolovali celkem 94 osob, odhalili 19 přestupků proti zákonu o pobytu cizinců na území ČR a 28 přestupků v dopravě, za které uložili pokuty v celkové výši 44. 000,-Kč.
     Během akce byl zadržen 34 letý státní příslušník Vietnamu, který na našem území pobýval nelegálně. S cizincem zahájili policisté z inspektorátu cizinecké policie v Chebu řízení o správním vyhoštění, na základě kterého mu bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění na dobu 10 let. Zároveň je s mužem z Vietnamu vedeno i trestní řízení pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí. Cizinec byl poté eskortován do zařízení pro zajištění cizinců v Bělé-Jezové.
 
                                                                                                                                  nprap. Mgr. Pavla Lohrová
                                                                                                                                  preventivně informační skupina

vytisknout  e-mailem