Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Soudci došla trpělivost

LIBEREC - I přes zákaz pobytu na území České republiky se zde 40letý cizinec zdržoval. Tentokrát již soudci došla trpělivost a muže poslal do vazby. 

Uplynulý měsíc se policisté setkali se zvláštním případem, kdy se ve 40letém cizinci zřejmě pohnulo svědomí a nebo na jeho jednání měl vliv  alkohol.

V červenci se na obvodní oddělení v Chrastavě dostavil 40letý cizinec ve společnosti svých kamarádů, kde se policistům přiznal,  že má zákaz pobytu na území České republiky. Pravdivost jeho tvrzení si policisté ověřili v evidencích, kde zjistili, že cizinec si z nich skutečně nedělá jen legraci, ale že nemá v naší zemi co dělat. Celou věc si i tentokrát převzali policisté z Cizinecké policie, Oddělení dokumetace v Liberci.

Na oddělení dokumetance policisté zjistili, že uvedený cizinec je pro ně známou tváří, neboť mu v minulosti Odbor cizinecké policie udělil správní vyhoštění z území ČR, které nerespektoval.

V červnu roku letošního roku jej zadrželi policisté při kontrole rozestavěného objektu v Liberci z důvodu jeho nelegálního pobytu na území  České republiky a řešila ho Cizinecká policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, Oddělení dokumentace pro přečin „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“, za který mu Okresní soud v Liberci udělil trest vyhoštění z území republiky na dobu tří let a zároveň mu byla stanovena 15 denní lhůta k vycestování.  Avšak cizinec lhůtu k vycestování ignoroval. Na svoji obranu tvrdil, že si byl na ambasádě vyřídit náhradní doklad, který si nemohl vyzvednout, neboť ztratil mobilní telefon.

Policisté celou věc řádně zadokumentovali a opět s cizincem řešili třestný čin „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“. Následně předali celou věc ve zkráceném přípravném řízení prostřednictvím Okresního státního zastupitelství k Okresnímu soudu v Liberci.

Cizincova historka s mobilním telefonem však soudce neobměkčila, ba naopak, došla mu s cizincem trpělivost, neboť nerespektoval rozhodnutí soudu. Poslal 40letého muže do vazby a to do doby, než bude ve věci konáno hlavní líčení.


22. 8. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem