Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Boje mezi policisty začaly

Několik sportovišť v Jihočeském kraji bylo dnes svědkem policejního sportovního zápolení s mezinárodní účastí. (Hl. schránka 974 221 116)  

MZP 2009 karate kataMZP 2009 karate kata

MZP karate - video

Několik sportovišť Jihočeského kraje v Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Táboře a Písku bylo včera svědkem začátku mezinárodního policejního zápolení. Policisté z několika evropských zemí, se v rámci XVIII. ročníku Mezinárodního závodu policie utkali ve sportovních disciplínách karate, střelbě, trojboji a jízdě na horských kolech. Zápolení v karate v areálu Sportovního klubu policie České Budějovice v Kubatově ulici, který mimo jiné jihočeské karatisty vychovává, se účastnilo zhruba třicet sportovců. Republikový tým policie a tým jihočeských policistů měřil své síly se slovenskou výpravou. Protože slavnostní vyhlášení vítězů všech disciplín proběhne až ve čtvrtek večer v Hotelu Budweis v Českých Budějovicích, můžeme jen prozradit, že jihočeští karatisté si nevedli nejhůř. Policejní sportovní zápolení probíhalo celé úterý i v Táboře na střelnici, kde zápolilo také několik policejních výprav z Belgie, Slovenska, Rakouska. Republikový tým policie a jihočeský policejní tým podpořilo i družstvo policistů z Oblastního ředitelství služby cizinecké policie. V Českém Krumlově odstartoval na plaveckém stadionu policejní trojboj rozplavbami, aby pokračoval střelbou a přespolním během. Nad Českými Budějovicemi, v okolí Jivna, startoval v deset dopoledne závod horských kol. Účastnilo se jej přes třicet závodníků včetně švýcarské a rakouské výpravy. K mezinárodním závodům policie, které pokračují i dnes se zaregistrovalo celkem 150 policistů z České republiky a přes 90 policistů z evropských sborů. Dnes závody pokračují střelbou, judem a policejním kvadriatlonem.

MZP 2009 - závod horských kolMZP 2009 - závod horských kol


Z historie závodu můžeme připomenout, že první mezinárodní závod, se uskutečnil v měsíci září roku 1990 a byl uspořádán jako mezinárodní závod ochranek prezidentů ve střelbě, judu, karate a přespolním běhu. Přijeli policisté z Itálie a Španělska. Pozvání na slavnostní vyhodnocení závodu přijal a osobně se zúčastnil i tehdejší ministr vnitra ČR, společně se svým náměstkem panem Janem Rumlem.

Mjr. Mgr. Jiří Matzner  pisjc@mvcr.cz
8.10.2009


Aktuální informace a podrobnosti jsou k dispozici na internetové adrese  http://www.mzp-ipc.cz/

 

 

 

vytisknout  e-mailem