Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sousedovi ukázal pozadí

MOST - Ten ho žádal jen o ztlumení rádia; Vykázaný přišel už druhý den domů, Motorkář střet nepřežil 

 Už téměř rok trvají nepříznivé sousedské vztahy mezi občany jednoho panelového domu v Mostě. Dochází tam podle informací k porušování nočního klidu a pokusy poškozeného o nápravu domluvou se zatím nesetkaly s žádnou odezvou. Rodina poškozeného nemůže spát díky hlučnému sousedovi. Ten jim život znepříjemňuje v noci hlasitou reprodukcí televize a rádia, ale i zvuky v intimních chvílích. Do toho se z jeho bytu ozývá často i štěkot psů. Poškozený se snažil s novým sousedem domluvit. Nepomohly ani prosby ani přátelská slova. Soused ho vždy odbyl tím, že si může ve svém bytě dělat, co chce. K poslednímu obtěžování mělo dojít tento týden, kdy poškozeného rušila v odpolední době hlasitá hudba z rádia. Proto opět zazvonil u souseda, a požádal ho o ztlumení zvuku. Ten zareagoval nepřiměřeně. Začal muži vyhrožovat násilím a častoval ho vulgárními výrazy. Nakonec si svlékl své kalhoty, před mužem se zcela obnažil a poté se otočil a na překvapeného muže vystrčil své pozadí. Muž raději z místa odešel do svého bytu. Policisté přestupek proti občanskému soužití postoupí přestupkové komisi ke správnímu řízení.


 

Vykázaný muž se již druhý den domáhal vstupu do bytu

Zákony si po svém zřejmě vykládá 42letý muž z Mostu. Toho policisté tento týden vykázali ze společného bytu v Mostě na dobu 10 dnů. Podle zjištění policie měl muž napadnout svoji přítelkyni. K útokům má docházet již několik let. Muž ženě nadává a v několika případech se dopustil i fyzického napadení. Poškozená se v minulosti neobrátila o pomoc na policii, ale s ohledem na stupňující se útoky zejména pod vlivem alkoholu a obavám o své zdraví i zdraví nezletilého dítěte, policii tento týden kontaktovala. Muž však následně hned druhý den po vykázání porušil zákon. V nočních hodinách se domáhal vstupu do bytu, když bouchal na bytové dveře. Policie nyní zahájila úkony trestního řízení pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Zloděj pod Bořní ukradl přes tisíc plzní

Mostecká policie vyšetřuje krádež piv z přívěsu kamionu. Jeho řidič si na odstavném parkovišti pod kopcem Bořeň udělal v úterý večer bezpečnostní přestávku a na parkovišti v autě přespal. Ráno pak provedenou kontrolou vozidla zjistil, že mu někdo vnikl do nákladového prostoru za použití násilí a z vozidla odcizil z palet 52 přepravek s více jak tisícovkou lahví piva značky Pilsner Urquell. Krádež okamžitě oznámil mostecké policii. Hmotná škoda byla vyčíslena na částku 42 tisíc korun.


 

Motocyklista náraz nepřežil

Mostečtí kriminalisté vyšetřují okolnosti tragické dopravní nehody a míru zavinění. Ta se stala ve středu kolem 14.35 hodiny na silnici I/27 mezi obcemi Čepirohy a Havraň. Řidič osobního vozidla VW Passat jel ve směru od Mostu na Žatec a měl předjíždět traktor s návěsem, který jel ve stejném směru. V té době jel v protisměru muž na motocyklu Jawa 350. Došlo ke střetu s motocyklem, kdy řidič osobního vozidla ve snaze střetu zabránit narazil pravou částí vozidla do kola přívěsu za traktorem. Při nehodě motocyklista utrpěl těžká zranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehl. U řidičů osobního vozidla a traktoru byly provedeny dechové zkoušky na alkohol, které byly negativní. Řidič osobního vozidla při střetu utrpěl lehké zranění. U mrtvého 60letého motocyklisty byla nařízena soudní pitva.

 

Zahradu navštívil nezvaný host

Neznámý pachatel se tento týden v noci na úterý dostal na oplocený pozemek zahrady v obci Meziboří. Tam vnikl do zahradního domku, kde našel elektrickou brusku, propanbutanovou lahev a několik kusů prodlužovacích kabelů, které odcizil. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku pět tisíc korun a krádež vloupáním ohlásil mezibořským policistům.


 

Kvůli 25 korunám poškodil auto

Do motorového vozidla značky Mercedes se v úterý krátce po půlnoci v jedné mostecké ulici vloupal zatím neznámý pachatel. Do auta vnikl za použití násilí a uvnitř nalezl pánskou peněženku. V ní našel jen drobné mince v hodnotě 25 korun. Vyšší škodu způsobil na zařízení, které při vloupání poškodil. Případ vloupání do auta vyšetřují mostečtí policisté.


 

Nesměl řídit a přitom jel rychle

Dopravní policisté při celorepublikové dopravní akci kontrolovali řidiče osobního vozidla Škoda Octavia v obci Lom na Litvínovsku. Provedeným šetřením na místě zjistili, že 38letý motorista z Teplic má vydaný zákaz řízení všech motorových vozidel do roku 2013. Policisté ho zastavili z důvodu překročení povolené rychlosti v obci. Řidič přišel na místě o řidičský průkaz a policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Z pastvin zmizelo přes 20 krav

Obrničtí policisté šetří případ krádeže krav z pastvin. Neznámý pachatel měl v přesně nezjištěnou dobu z pastvin v okolí obcí Liběšice a Nová Ves v Horách odcizit celkem 21 krav, které se volně na pastvinách pasou celoročně. Poškozená firma vyčíslila hmotnou škodu na částku 410 tisíc korun.


 

Ze sklepů zmizela dvě jízdní kola

Neznámý zloděj tento týden vnikl do kočárkárny panelového domu. Překonal zámek a z uložených věcí si vybral jízdní horské kolo značky Bergamont. Majitel kola vyčíslil škodu na sedm tisíc korun. Jiné jízdní kolo zmizelo ze sklepa domu na sídlišti Liščí Vrch. Tam se lapka v suterénu vloupal do jedné ze sklepních kójí a z ní ukradl pánské jízdní kolo značky Merixa Matt, které si jeho majitel cenní na částku 12 tisíc korun. Oba případy šetří mostecká policie.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 19.dubna 2012

vytisknout  e-mailem