Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spáchal další krádež

CHOMUTOV - U domu tentokrát sebral zámek ze dveří, Už je ve vazbě, Pro pilu do sklepa.... 

Spáchal další krádež
28letý muž z Jirkova je opět podezřelý z krádeže. Ačkoli byl v roce 2013 za stejné jednání odsouzen Okresním soudem Chomutov k nepodmíněnému trestu, své jednání zopakoval. Tentokrát demontoval a následně odcizil zámkovou vložku u vchodových dveří do domu v ulici Osvobození v Jirkově. Oprava poškozených dveří stála společenství vlastníků jednotek přes dva tisíce korun. Jirkovští policisté muži sdělili podezření z krádeže.

Už je ve vazbě
Jak jsme včera informovali, chomutovští policisté zadrželi 31letého muže z Chomutova, který během dvou dnů vykradl celkem pět zaparkovaných vozidel různých značek v Jirkově a Chomutově. Majitelům způsobil celkovou škodu ve výši 116 tisíc korun. Na státní zastupitelství byl doručen návrh na jeho vzetí do vazby. Soudkyně okresního soudu Chomutov rozhodla o uvalení vazby, muž byl proto za doprovodu policejní eskorty dopraven do vazební věznice v Litoměřicích.

Pro pilu do sklepa
Vloupání do sklepní kóje v Sokolské ulici vyšetřují chomutovští kriminalisté. Z uvedeného jednání obvinili 37letého obyvatele okresního města. Ten se dostal nejdříve do domu a pak až do sklepních prostor. Ze sklepa poškozené sebral motorovou pilu a stavební mísidlo. Žena vyčíslila škodu na 6 tisíc korun. Obvinění bylo muži doručeno do vazební věznice v Litoměřicích, kde se v současné době nachází z důvodu spáchání jiné trestné činnosti.

Svítili, neplatili
Policisté v Klášterci nad Ohří se začali zabývat jednáním dvojice místních obyvatel. Jako nájemníci bytů v ulici Mírová odebírali elektrickou energii, za kterou však řádně nezaplatili. Tuto skutečnost zjistili pracovníci poškozené společnosti při provedené kontrole. 19letý mladík tak svým jednáním způsobil škodu nejméně za 5 tisíc korun a stejnou škodu způsobila i druhá nájemnice, žena ve věku 37 let.

Domů bez telefonu
Muž z Jirkova navštívil jeden z místních barů. Při této návštěvě si položil svůj mobilní telefon na barový pult a nevěnoval mu dostatečnou pozornost. Toho využil neznámý zloděj a přístroj sebral. Okradenému pak nezbylo nic jiného než se obrátit na policii a vše oznámit. Škodu vyčíslil na necelých 17 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.

21. května 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem