Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spáchal několik trestných činů

TEPLICKO - Obviněnému hrozí až deset let za mřížemi; Ukradl mobil... 

Spáchal několik trestných činů

     Policisté dopadli zloděje, který je podezřelý ze spáchání několika trestných činů. V uplynulých dnech byl obviněn z loupeže, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Prvního protiprávního jednání se dopustil začátkem roku, zezadu přiběhl k nezletilému chlapci a z ruky mu vytrhl mobilní telefon, se kterým se dal na útěk. O dva měsíce později opět zezadu přiběhl k ženě, které z ramene strhl kabelku. Přepadená se o ni chvíli se zlodějem přetahovala, zloděj nakonec kořist získal a s kabelkou utekl. Posledního přepadení se dopustil začátkem června, kdy oslovil dva chlapce s dotazem, zda nemají telefon. Oba se mu pokoušeli vyhnout, jednoho z nich však 26letý muž chytil za mikinu a chtěl ho okrást, chlapci se však podařilo vytrhnout a z místa utekl. Obviněný je také podezřelý, že u sebe přechovával cizí platební kartu pocházející z krádeže. U výslechu se ke svému protiprávnímu jednání přiznal a s vyšetřovateli spolupracoval, v případě uznání viny mu hrozí až deset let za mřížemi.

 

Ukradl mobil

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 25letý recidivista, který v Krupce okradl mladou ženu. Nejdříve ji oslovil a ve chvilce nepozornosti jí z ruky vytrhl mobil v hodnotě tři tisíce korun, se kterým se dal na útěk. Už po několika minutách ale lapku zadrželi strážníci městské policie, před kterými ukradený telefon zahodil. Nakonec se ale ke krádeži přiznal a označil i místo, kam přístroj odhodil. V minulosti odsouzenému lapkovi policisté sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříleté vězení.

 

Kolo zmizelo během chvilky

     O jízdní kolo v hodnotě třicet tisíc korun přišel muž, který navštívil Teplickou nemocnici. Během čtvrt hodiny, kdy nechal kolo před ambulancí, mu ho někdo ukradl a to i přesto, že bylo řetězem připoutáno k dopravní značce. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli, kterému hrozí maximálně dvouleté vězení, i odcizeném kole intenzivně pátrají.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 13. září 2016 kolem 18:15 hodin v Teplicích, ul. Lounská před domem č. p. 2054/34. Nezletilý chlapec měl mezi zaparkovanými auty vběhnout z chodníku na komunikaci, kde se střetl s nezjištěným vozidlem. Řidič měl chlapci jít poskytnout pomoc, nezletilý ale z místa dopravní nehody utekl. Řidič pak z místa nehody odjel, s ohledem na nutnost prověření bližších okolností události žádáme případné svědky, nebo přímo řidiče, kterému je kolem 25 let a měl zrzavé vlasy, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo svědectví poskytli na bezplatnou linku 158.

 

 

14. 9. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem