Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Spáchala několik trestných činů

Jindřichův Hradec – Skončí před soudem. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Hned několik činů má na svědomí žena (36 let) z Chebska, která se zdržuje na Jindřichohradecku. Policisté z obvodního oddělení Suchdol nad Lužnicí ji v současné době řeší ve zkráceném přípravném řízení za skutky, které spáchala od června do listopadu tohoto roku.
 
Na konci června okradla muže cizí státní příslušnosti, který ji v Českých Velenicích vzal k sobě do auta. Svezl ji od obchodního domu k nádraží. Žena využila jeho nepozornosti a z přihrádky ve dveřích spolujezdce mu ukradla digitální fotoaparát včetně příslušenství v hodnotě 1 000 korun. Tohoto činu se dopustila přesto, že byla za krádež v posledních třech letech potrestána k trestu odnětí svobody.
 
Další protiprávní jednání následovalo v říjnu, když tato žena řídila vozidlo značky Mazda v obci Dvory nad Lužnicí. Na úzké silnici se nevyhnula protijedoucímu vozidlu značky Peugeot a střetla se s ním. Po nehodě sice zastavila, ale odmítla s poškozeným řidičem spolupracovat a z místa ujela směrem do Suchdola nad Lužnicí. Policistům se následně podařilo díky důkladnému šetření zjistit, že viníkem nehody byla zmiňovaná žena z Chebska.
 
Poslední skutek spáchala před několika dny, kdy ji v Suchdole nad Lužnicí kontrolovala policejní hlídka při silniční kontrole. Policisté zjistili, že žena řídila vozidlo značky Mazda přesto, že jí byl uložen soudem zákaz řízení motorových vozidel a to až do roku 2015.
 
Policisté ženu podezřívají ze spáchání trestných činů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Věc je řešena ve zkráceném přípravném řízení, podezřelá žena tak do dvou týdnů stane před soudem, kde bude moci své chování vysvětlit.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
30. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem