Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spadla klec

LITOMĚŘICE - Kradli ve velkém; Kamera pomáhala; Odnesl motocykl i vodoměr 

V rukou policistů skončili v pátek dva muži z Ústecka ve věku 46 a 37let. Policisté je přistihli při nezákonné činnosti v Lovosicích i s odcizeným materiálem. Tito dva muži nejméně v deseti případech od počátku roku opakovaně navštivili areál soukromého podniku v Lovosicích. Svým osobním vozidlem si bez povolení odváželi různý kovový materiál, který odevzdávali do výkupny druhotných surovin. Získané finanční prostředky použili pro svou potřebu. Škoda je předběžně vyčíslena na více jak 200 tisíc korun. V pátek si dotyční převzali obvinění pro trestný čin krádeže ve spolupachatelství, za což jim podle trestního zákoníku hrozí až pětileté vězení. Trestní stíhání obou obviněných probíhá na svobodě.
 

Kamera pomáhala
O peněženku přišel v neděli v odpoledních hodinách jeden z návštěvníků lovosické restaurace. Svůj batoh s osobními věcmi si odložil na židli a věnoval se hře šipek. Při placení zjistil, že mu zmizela peněženka s finanční hotovostí a doklady. Netrvalo dlouho a zloděj byl vypátrán. Lovosičtí policisté na základě šetření zjistili, že peněženku si přivlastnil 28letý mladík z Libochovic. Potvrdil to i záznam z kamery, který ukázal, kam peněženka putovala. Pro trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí podezřelému až dvouleté vězení.
 

Odnesl motocykl i vodoměr
Na pozemek chalupy u obce Kostomlaty pod Řípem vnikl během zimního období neznámý pachatel. Za použití násilí překonal dveře do kolny u chaty a odcizil malý motocykl. Dále si odnesl vodoměr, který demontoval z přípojného místa. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

18. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem