Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Spadla klec

Strakonice – Blatensko - V noci chodil „nakupovat“ do stejné prodejny. (hl. schránka 974 237 116) 

Strakonickým policistům ve spolupráci s kolegy z Plzeňského kraje se podařilo rozkrýt majetkovou trestnou činnost 47letého muže z Prahy. Podezřelý muž se opakovaně vloupal do dvou prodejen smíšeného zboží v menších obcích na Blatensku a Plzeňsku.
 
Pachatel se do prodejen vracel v určitém časovém horizontu, vždy v noci, přibližně po týdenních intervalech. Strakoničtí kriminalisté jednotlivé případy prověřovali, vyhodnocovali, případy srovnávali s plzeňskými kolegy. Vždy stejný způsob provedení, stejný předmět zájmu, blízká časová souvislost a další shodné detaily nasvědčovaly, že by se mohlo jednat o stejného pachatele.
 
Spolupráce strakonických policistů s kolegy z Plzeňského kraje přinesla ovoce. Osudným se stal pro pachatele 13. srpen, kdy se opět, již po čtvrté, vydal do jemu známých prodejen v jihočeské a plzeňské obci.
 
V noci 13. srpna byli zadrženi dva muži ve věku 47 a 45 let z Prahy. Starší z nich se doznal celkem k osmi „návštěvám“ do prodejen smíšeného zboží na Blatensku a Plzeňsku. Na poslední zlodějskou výpravu si s sebou přizval o dva roky mladšího kamaráda, se kterým se poznal ve výkonu trestu. S tím také provedl koncem července vloupání do jedné z prodejen na Písecku, kde se pokusili odcizit cigarety. Zboží na místě zanechali, neboť byli vyrušeni policejní hlídkou.
 
Jak se potvrdilo, pachatel se na místech činu příliš dlouho nezdržoval. Na místo vždy přijel autem, kamenem rozbil skleněnou výplň dveří nebo je vypáčil a vrhl se na zboží.  Předmětem jeho zájmu byly pouze cigarety, které házel do přinesené velké tašky nebo igelitového pytle. Zboží pak obratem prodával.  Na svých zlodějských výpravách napáchal škody za 206 000 korun. Sedmačtyřicetiletý muž i jeho o dva roky mladší kamarád byli za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech potrestáni.
 
Policisté oba muže obvinili z přečinu krádeže a poškození cizí věci, za které jim soud může uložit trest odnětí svobody v trvání až pěti let.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
20. srpna 2013
 

vytisknout  e-mailem